Την είσοδό της στην κατηγορία των τηλεοράσεων, ανακοίνωσε πριν λίγο στην Κίνα η Honor, το sub-brand της Huawei, με το μοντέλο Honor Vision το οποίο αποτελεί παράλληλα και το πρώτο προϊόν που ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS

Βασισμένη σε «τεχνολογία της Sharp», η πρώτη έξυπνη τηλεόραση της Honor έρχεται σε δύο εκδόσεις, με το Pro μοντέλο να διαθέτει και μια web cam με ανάλυση Full HD, η οποία αποκαλύπτεται με pop-up μηχανισμό όπως συμβαίνει και με το Honor 9X που πρόσφατα παρουσιάστηκε. Με διαστάσεις 55 ιντσών, η οθόνη καλύπτει το 94% της πρόσοψης αφού τα περιθώρια είναι ελάχιστα. ενώ και το  το πάχος της τηλεόρασης είναι μόλις 6,9 χιλιοστά, κάνοντάς την εγκατάστασή της πολύ εύκολη ειδικά πάνω σε ένα τοίχο.  Διαθέτει ανάλυση 4K HDR+ με φωτεινότητα 400 nits και γωνία θέασης 178 μοιρών ενώ υποστηρίζει ευρύτερο φάσμα χρωμάτων 87% της χρωματικής γκάμας NTSC. Στον τομέα του ήχου, υπάρχουν ενσωματωμένα 4 ηχεία των 10W τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία χαρίζουν εξαιρετικό ήχο.

Vision.jpg.6a57d9be97f88306b8920b8eb7e4244c.jpg

Όπως αναφέρθηκε πολλές φορές κατά την παρουσίαση, η Honor έχει χρησιμοποιήσει στη νέα της τηλεόραση την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από την παρουσία της στα smartphones. Η καρδιά της Honor Vision είναι το Honghu 818 SoC με τετραπύρηνο επεξεργαστή, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ποιότητα της εικόνας, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα upscalling sd περιεχομένου ακόμα και σε 4K ανάλυση. Υποστηρίζει 8 διαφορετικές λειτουργίες αλλά και την ελάττωση εκπομπής του μπλε φωτός όπως και στα smartphones, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη η θέαση της τηλεόρασης το βράδυ χωρίς να κουράζει τα μάτια. 

Εξίσου σημαντικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης, είναι το μενού που διαθέτει, το οποίο βασίζεται στο HarmonyOS της Huawei, και το οποίο την κάνει «έξυπνη». Με βάση το demo της παρουσίασης, το μενού μοιάζει αρκετά με αυτό του Netflix και του Amazon Prime, με μεγάλα εικονίδια τηλεοπτικών προγραμμάτων και διαθέσιμων ταινιών προς ενοικίαση με βάση τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει η Honor στην Κίνα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια διασυνδεσιμότητας της Honor Vision με smartphones και όχι μόνο.

2057914671_HonorVision-HarmonyOS.jpg.eaaf0a9b13c5c0f3e9fe12de9d1460f3.jpg

Μέσω ενός NFC tag, ο χρήστης θα μπορεί πανεύκολα να μεταφέρει το περιεχόμενο της οθόνης του smartphone του στην τηλεόραση ενώ η Honor ανακοίνωσε και συνεργασία με την DJI με την οποία η καταγραφή βίντεο από ένα drone της εταιρείας, μπορεί να αναπαράγεται ζωντανά στην τηλεόραση της Honor. H συνεργασία με ένα smartphone είναι μεγαλύτερη αφού ανάμεσα στα σενάρια χρήσης, ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει για χειριστήριο σε κάποιο παιχνίδι, να χρησιμοποιήσει το εικονικό πληκτρολόγιο για να πληκτρολογήσει οτιδήποτε στην τηλεόραση, δυνατότητες που γίνονται εφικτές εξαιτίας του σχεδιασμού του HarmonyOS το οποίο τροφοδοτεί την τηλεόραση. 

Η Honor Vision θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Κίνα με τιμή $550 για το μοντέλο των 55 ιντσών ενώ το Pro μοντέλο θα κοστίζει περίπου $700. Για την ώρα η κινεζική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει αν έχει σχέδια επέκτασης της διαθεσιμότητάς της και σε άλλες αγορές, κάτι που ίσως μάθουμε τον επόμενο μήνα στην IFA 2019. 

  • Like 2