Μια ιστορική στιγμή για την Honor, η οποία μετά την πρόσφατη ανεξαρτησία της κατάφερε να έρθει τρίτη σε πωλήσεις τον Ιούλιο στην αγορά της Κίνας

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες φέρνει στο προσκήνιο μια ανάλυση της CINNO Research για την αγορά της Κίνας, με την Honor να είναι ο πρωταγωνιστής. Η πλέον ανεξάρτητη εταιρεία κατάφερε να είναι τρίτη στις πωλήσεις Ιουλίου, πουλώντας 4 εκατομμύρια συσκευές, ξεπερνώντας τις Xiaomi και Apple με 3,9 και 3 εκατομμύρια συσκευές αντίστοιχα.

Η Oppo παραμένει στην κορυφή με 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ η vivo έρχεται δεύτερη με 5,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Παρόλα αυτά, ο μήνας ήταν σχετικά χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Η χώρα είχε μόλις 26 νέες κυκλοφορίες μοντέλων, πτώση 38,1% και μόλις 11 ήταν συμβατές με 5G.

Συνήθως οι εταιρείες της χώρας διαθέτουν νέες συσκευές μέσα στον Αύγουστο, λίγο πριν την επικείμενη κυκλοφορία των νέων iPhone, που συνήθως κυκλοφορούν τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τις 5G συσκευές, οι εταιρείες κατάφεραν να παραδώσουν 29 εκατομμύρια συσκευές σε καταστήματα, με 23 εκ. από αυτές να έχουν next-gen δυνατότητες. Οι συνολικές αποστολές ανέβηκαν κατά 28,6%, ενώ οι 5G αποστολές ανέβηκαν κατά 79,6%.

Οι συνολικές 5G συσκευές που έχουν διατεθεί αγγίζουν σιγά σιγά τα 400 εκατομμύρια, αριθμός μεγαλύτερος από τους χρήστες smartphones σε αγορές όπως της B. Αμερικής και Ευρώπης.

  • Like 1