Η Hewlett-Packard υποστηρίζει πως κατάφερε να αλλάξει τη σύνθεση ενός laptop έτσι ώστε να προσφέρει μπαταρία 24 ωρών. Κατάφερε να ξεπεράσει και την Dell που είχε ανακοινώσει πριν μερικές εβδομάδες laptop 19 ωρών.

 

Για να πετύχει την επέκταση ζωής της μπαταρίας, η HP άλλαξε τη σύνθεση ενός EliteBook 6930p και του φόρεσε αντί για σκληρό δίσκο ένα Intel solid state drive, μία 14.1 LED οθόνη ,η οποία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από ότι οι συνηθισμένες LCD οθόνες, και μία 12 cell “ultra-capacity” μπαταρία. Η μπαταρία έχει βάρος 0.8 κιλά και στοιχίζει περίπου $189. To SDD (Solid state drive) έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

 

Οι τιμές λιανική για το SSD μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα αλλά τα μεγέθη των 80 GB και 160 GB θα είναι σίγουρα ακριβά. Το μικρότερο μοντέλο θα κοστίζει $595 στην ποσότητα των 1000. Οι τιμές τις έκδοσης των 160 GB που θα σταλούν στους κατασκευαστές μέσα στο τελευταίο τέταρτο του έτους δεν έχουν ανακοινωθεί.

 

Η HP ανακοίνωση τη χαμηλής κατανάλωσης σύνθεση του EliteBook περίπου ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της Dell που υποσχέθηκε 19 ωρών μπαταρία στο 14.1 ιντσών Latitude. Για να το πετύχει αυτό η Dell πρόσφερε μία μπαταρία εννιά ορών και ένα solid-stade drive. Γενικά το SSD καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τους σκληρούς δίσκους.

 

Οι κατασκευαστές προσπαθούν συχνά να μεγαλώσουν τη ζωή της μπαταρίας, αλλά αν η Dell και η HP καταφέρουν να πλησιάσουν τους χρόνους που ισχυρίζονται, τα συστήματά τους θα είναι πολύ ελκυστικά σε αυτούς που παίρνουν τα laptop τους στο δρόμο και μπορούν να αντέξουν το επιπλέον κόστος.

 

Source.png Πηγή: digitalnews.gr