Η HP τον Ιούνιο πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο notebook που απευθύνεται σε gamers και διαθέτει δύο οθόνες.

Η δευτερεύουσα οθόνη 6 ιντσών και ανάλυσης 1080p βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα χαρακτηριστικό real-time mirroring για να απεικονίζει –και μεγεθύνοντας παράλληλα- μέρος της κεντρικής οθόνης καθώς παίζετε παιχνίδια.

Η οθόνη επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συνομιλία με φίλους στο Discord, για την παρακολούθηση βίντεο από το YouTube ή για την απεικόνιση των πόρων του επεξεργαστή ή της κάρτας γραφικών κ.ά. Η οθόνη μοιάζει με μία μεγαλύτερη έκδοση του «Touch Bar» της Apple και ως εκ τούτου μπορείτε να ελέγχετε σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή από αυτή. Πολλοί gamers χρησιμοποιούν δύο οθόνες στους υπολογιστές τους, για να είναι σε θέση να βλέπουν streams στο Twitch ενώ παράλληλα παίζουν ή για να παρακολουθούν tutorials και walkthroughs στο YouTube, και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει με τις δύο οθόνες του Omen X 2S. 

Omen1.jpg.263aac42433367783d848d74eb81133c.jpg

Η βασική οθόνη του HP Omen X 2S έχει διαγώνιο 15 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1080p επιδεικνύοντας refresh rate 144Hz, ωστόσο η γνωστή κατασκευάστρια δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει μίας ίδιας ανάλυσης οθόνη με refresh rate 240Hz ή μία οθόνη 4K HDR.

Ο νέος φορητός υπολογιστής της HP μπορεί να εξοπλιστεί με 9ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, ακόμα και με τον οκταπύρηνο Intel Core i9 (για την ψύξη του επεξεργαστή, η εταιρεία χρησιμοποίησε μία ειδική λύση θερμοαγώγιμης πάστας τύπου «liquid metal» ώστε το «throttling» στον επεξεργαστή να περιορίζεται) και σε συνδυασμό με μνήμη έως και 32GB καθώς και με επεξεργαστή γραφικών τύπου Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q. Το νέο gaming notebook της HP είναι αρκετά λεπτό (22mm) και διαθέτει μεταλλικό σασί και θα στοιχίζει $2099,99 όταν κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στις ΗΠΑ.

The Verge

  • Like 2