Τελευταία κυκλοφόρησαν πολλές φήμες ότι η Xerox βρίσκεται σε συζητήσεις με την HP, την γνωστή εταιρεία κατασκευής υπολογιστών και εκτυπωτών, για να την εξαγοράσει.

Η HP προχώρησε εχθές σε ανακοίνωση που επιβεβαίωσε ότι η Xerox ενδιαφέρεται για την εξαγορά της και πως αυτή τη περίοδο οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal μάλιστα, η Xerox έχει ήδη κάνει πρόταση εξαγοράς με το ποσό να ξεπερνάει τα $27 δισεκατομμύρια. Αν το ποσό βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα, τότε είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για να το αγνοήσει η HP, και ακριβώς για αυτό το λόγο προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της.

Αυτό που είναι παράδοξο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, είναι ότι η HP έχει μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, η οποία φτάνει τα $29 δισεκατομμύρια όταν η Xerox Holdings Corporation εκτιμάται ότι αξίζει περίπου $8 δισεκατομμύρια.  H HP επίσης έκανε γνωστό μέσω της ανακοίνωση της ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Σύμφωνα με αναλυτές, οι δύο εταιρείες θα εξοικονομούν $2 δισεκατομμύρια τον χρόνο αν συνδυάσουν τις επιχειρήσεις τους (και οι δύο κατασκευάζουν εκτυπωτές γραφείου κ.ά).

Να θυμίσουμε ότι η Hewlett-Packard ήταν μία από τις εταιρείες πληροφορικής που ξεχώρισαν στα πρώτα χρόνια της Silicon Valley. Η εταιρεία διασπάστηκε σε δύο εταιρείες το 2014, την HP που ανέλαβε το κομμάτι των υπολογιστών και εκτυπωτών και την HP Enterprise που ανέλαβε τους διακομιστές και το λογισμικό για επιχειρήσεις. Η αξία της μετοχής της HP αφότου επιβεβαιώθηκαν τα νέα για την πρόταση της Xerox αυξήθηκε κατά 6,36% εχθές ενώ της Xerox κατά 3,55%.

TechCrunch