Η HTC έχει υποσχεθεί εδώ και αρκετό καιρό ένα “metaverse” smartphone, μια συσκευή που θα εστιάζει θεωρητικά σε λειτουργίες AR και VR. Το αποτέλεσμα της υπόσχεσης αυτής είναι το Desire 22 Pro και σίγουρα απέχει πολύ απ’ ότι τυχόν περιμένατε.

Όσον αφορά τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές, το νέο Desire 22 Pro δείχνει -και είναι- μία ακόμα τυπική πρόταση για τη μεσαία κατηγορία, από αυτές που συναντάμε συνήθως από εταιρείες όπως η Xiaomi και η OnePlus. Υπάρχει μια οθόνη 6,6 ιντσών FHD+ 120Hz (πιθανότατα τεχνολογίας LCD), Snapdragon 695 chipset με 8GB RAM, 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και μια μπαταρία 4.520mAh με ενσύρματη φόρτιση στα 18W. Βρίσκουμε ακόμα υποστήριξη ασύρματης φόρτισης καθώς και υποστήριξη προτύπου αδιαβροχοποίησης IP67, δύο τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν τα συναντάμε συχνά στη μεσαία κατηγορία.

Όσον αφορά τις δυνατότητες της κάμερας, θα πρέπει να περιμένετε μια βασική κάμερα στα 64MP, μια δεύτερη υπερευρυγώνια κάμερα στα 13MP αλλά και έναν αισθητήρα βάθους 5MP για bokeh πορτραίτα. Μια τέταρτη κάμερα των 32MP είναι διαθέσιμη στο εμπρόσθιο μέρος, πίσω από μια μικρή οπή, έτοιμη για τις selfies σας. Τι όμως θα πρέπει να περιμένετε λοιπόν από τις “metaverse” υποσχέσεις της HTC;

Βασικά σχεδόν τίποτα. H HTC αναφέρει ότι το Desire 22 Pro μπορεί να συνδεθεί αρμονικά με το Vive Flow, ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας, ένας ισχυρισμός που δημιουργεί απορία αφού ήδη το Vive Flow λειτουργεί με μια ποικιλία smartphone άλλων κατασκευαστών. Με άλλα λόγια, το Desire 22 Pro δεν είναι περισσότερο "metaverse" τηλέφωνο απ’ όσο άλλα πολλά που συναντάμε στην αγορά.

Ο ιστότοπος της εταιρείας στην Ταϊβάν ισχυρίζεται επίσης ότι το νέο Desire διαθέτει εφαρμογή για τη διαχείριση των προσωπικών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σας καθώς και των NFT σας. Το HTC Desire 22 Pro είναι επί του παρόντος διαθέσιμο για προπαραγγελία με κόστος περίπου στα $500 και με ημερομηνία κυκλοφορίας την 1η Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, το νέο smartphone της HTC μπορεί να θεωρηθεί ως απογοήτευση για όσους περίμεναν συσκευή επιπέδου ναυαρχίδας, όπως είχε γίνει το 2018 με το Exodus 1, ένα "blockchain" κινητό που ενσωμάτωνε hardware wallet για κρυπτονομίσματα. 

  • Confused 1
  • Sad 1