Ταιριάζοντας τις κινήσεις του αυτοκινήτου με την εμπειρία για αποφυγή motion sickness 

Μια νέα εφαρμογή ετοιμάζει η HTC μαζί με τη Holoride, η οποία θα επιτρέπει στους κατόχους του Vive Flow VR να μετατρέπουν το αυτοκίνητό τους σε ένα εικονικό θεματικό πάρκο, περιορίζοντας την επιρροή ναυτίας. Η βασική ιδέα είναι όπως είδαμε στο MWC 2022, πως όταν ο χρήστης φορέσει το headset, θα φαίνεται πως βρίσκεται σε ένα τρενάκι λούνα παρκ, με την κίνηση να ταιριάζει τέλεια με τις κινήσεις του αυτοκινήτου.

Η Holoride δέχεται χρηματοδότηση από την Audi, με στόχο "να δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια κατηγορία ψυχαγωγίας για συνεπιβάτες, συνδέοντας Extended Reality (XR) περιεχόμενο με δεδομένα από το αυτοκίνητο σε πραγματικό χρόνο". Αυτό που καθιστά το Vive Flow κατάλληλο, είναι το μικρό βάρος (189 γραμμάρια), το οποίο εξαρχής προωθήθηκε για ψυχαγωγία και ευεξία.

Η πρόσβαση δε θα περιορίζεται σε θεματικά πάρκα πρόσθεσε η Holoride, αλλά και σε εικονικούς κόσμους μαζί με 2D περιεχόμενο σε μια συγχρονισμένη κινηματογραφική οθόνη. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως οι συνεπιβάτες θα μπορούν να παρακολουθούν ταινίες και άλλο υλικό.

1424792870_2_htcvive.jpg.ed7267c64edf311b1cd2ca45007eed60.jpg

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το 2017 η Renault έκανε μια απόπειρα προσπάθεια με το Symbioz concept EV, προσφέροντας μια αξιόλογη εμπειρία, με το εικονικό περιβάλλον να συγχρονίζει τέλεια με τις κινήσεις του αυτοκινήτου, ενώ κάτι ανάλογο δοκίμασαν αργότερα και Audi, Volvo.

Το πλεονέκτημα της Holoride είναι ότι χρησιμοποιούν ίσως το πιο πρακτικό και ελαφρύ headset, το οποίο βέβαια κοστίζει $499, προσφέροντας ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε δύο οθόνες ανάλυσης 1.6Κ στα 75Hz και με οπτικό πεδίο 100 μοιρών. Το αρνητικό είναι πως δεν περιέχει αρκετούς αισθητήρες κίνησης όσο άλλα VR headset, απαιτώντας ένα dongle που τοποθετείται στον καθρέπτη για να καταγράφει την κίνηση του αυτοκινήτου. Αν και κάπως αντικοινωνικό, μπορεί να είναι χρήσιμο για μεγάλα ταξίδια.