Με ρυθμό εξόρυξης τα $0.0038 την ημέρα, το HTC Exodus, θέλει πάνω από 1 αιώνα για να εξορύξει τουλάχιστον το κόστος της ίδιας της συσκευής.

Σύντομα, τα smartphones Exodus της HTC θα εξοπλιστούν με την δική τους εφαρμογή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξορύξουν κρυπτονομίσματα Monero, κατά τη διάρκεια φόρτισης του τηλεφώνου. Η εφαρμογή DeMiner, αναπτύσσεται από την Midas Labs και αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον Jri Lee της Midas Labs, το HTC Exodus 1S θα μπορεί να εξορύξει το κρυπτονόμισμα Monero με ρυθμό $0.0038 ανά ημέρα, που προφανέστατα δεν θα μπορέσει να σου εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα. Η σελίδα Decrypt, έκανε τους υπολογισμούς και βρήκε πως μπορείς να κερδίζεις κάτι παραπάνω από 1 δολάριο το χρόνο. Συγκεκριμένα $1,387. Αυτό σημαίνει πως για να πάρει κάποιος τουλάχιστον τα χρήματα που έδωσε για το Exodus, περίπου €219, θα χρειαστούν 170 χρόνια. Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται άλλα έξοδα, όπως για παράδειγμα τα κόστη ηλεκτρισμού από τις χιλιάδες φορτίσεις.

Προφανώς, κανένας δεν θα αγοράσει το Exodus 1S ως μία επένδυση, αλλά ως ένα smartphone το οποίο σου δίνει μία έξτρα δυνατότητα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Όπως αναφέρει η Midas Labs, αυτό που είναι σημαντικό, είναι το γεγονός ότι το τηλέφωνο μπορεί και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για την εξόρυξη. Μάλιστα, επισημαίνει και το γεγονός ότι ένα laptop μπορεί να εξορύξει Monero με ρυθμό $0.06 αλλά θα καταναλώσει ηλεκτρισμό αξίας $0.156, που αυτόματα μεταφράζεται πως τα κόστη είναι υψηλότερα από τα ίδια τα οφέλη. Αντιθέτως, με το Exodus 1S μπορεί κάποιος να έχει όφελος έως και 50%.

Ο Phil Chen της HTC δήλωσε:

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων απειλείται από την κυριαρχία του hashrate των τεράστιων δεξαμενών εξόρυξης. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος είναι να κάνουμε την εξόρυξη εύκολα προσβάσιμη σε όλους, και αυτό μπορεί να γίνει μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Παρ' όλα αυτά, το The Forbes επιμένει πως το Monero είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενο κρυπτονόμισμα, αφού περύσι δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς με αποτέλεσμα τα ανταλλακτήρια BitBay και OKEx να το καταργήσουν. Από την πλευρά του ο Chen της HTC απέρριψε αυτές τις ανησυχίες λέγοντας ότι οι τράπεζες που χρησιμοποιούν αυτό το νόμισμα, μπορούν ακόμη να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

The Verge

  • Thanks 1
  • Confused 1