Σε απολύσεις αρκετών εργαζομένων στα γραφεία που διατηρεί στις ΗΠΑ προχώρησε η HTC σύμφωνα με αναφορά του Digital Trends, που επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα από το The Verge.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται μετά τη παραίτηση του επικεφαλής του τμήματος smartphone και συνδεδεμένων συσκευών της εταιρείας Chialin Chang (President of Smartphone & Connected Devices Business) τη περασμένη εβδομάδα.

Αν και είναι αρκετές οι περικοπές από τα γραφεία της HTC στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εντούτοις δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν, και αφορούν αμερικάνικο προσωπικό κυρίως (λέγεται ότι ο αριθμός μπορεί να αφορά από εικοσιπέντε έως εκατό υπαλλήλους). Σε δήλωση της HTC στην ιστοσελίδα The Verge, η Ταϊβανέζικη εταιρεία υποστήριξε ότι βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, ουσιαστικά ενώνοντας τα τμήματα smartphones και εικονικής πραγματικότητας (VR) με σκοπό να μειώσει τα λειτουργικά κόστη.

“Πρόσφατα τοποθετήσαμε τα τμήματα smartphone και VR κάθε περιοχής υπό κοινή ηγεσία. Ανακοινώνουμε την αναδιάρθρωση του τμήματος smartphones της HTC στη Βόρειο Αμερική που θα αποτελέσει και το κέντρο αναφοράς στη περιοχή. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε σε περικοπές ορισμένων θέσεων εργασίας για να ευθυγραμμίσουμε τις επιχειρήσεις και να δώσουμε τη δυνατότητα στις ομάδες να μοιράζονται περισσότερους πόρους”.

Οι περικοπές έρχονται σε μία δύσκολη εποχή για την HTC, με την εταιρεία να λειτουργεί με σημαντικές απώλειες στα καθαρά έσοδα της για τα τρία πρώτα τρίμηνα της προηγούμενης χρονιάς, χάνοντας ουσιαστικά 70 με 100 εκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο. Η συμφωνία ωστόσο με τη Google που έκλεισε το προηγούμενο μήνα φέρνει στα ταμεία της 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Google να αποκτάει το μεγαλύτερο τμήμα από την επιχείρηση smartphones της Ταϊβανέζικης εταιρείας.

The Verge