Πρόσφατα, διέρρευσαν οι προδιαγραφές και τα βασικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης ναυαρχίδας της Ταϊβανέζικης εταιρείας, HTC, που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται U12.

Το επερχόμενο κορυφαίο smartphone της HTC θα διαθέτει dual-camera setup σηματοδοτώντας την επιστροφή της εταιρείας στις διπλές κάμερες, μπόλικο αποθηκευτικό χώρο, μεγάλη μπαταρία και θα βασίζεται στο Android Oreo (με υποστήριξη Treble).

Η οθόνη του θα ακολουθεί τη τάση της εποχή και επομένως θα επιδεικνύει αναλογία πλευρών 18:9. Θα διαθέτει διαγώνιο 5,99 ιντσών και ανάλυση QHD+ ενώ στο εσωτερικό της συσκευής θα βρίσκεται το κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 845 σε συνδυασμό με 6GB RAM και με αποθηκευτικό χώρο 256GB.

Η μπαταρία του αναμένεται να διαθέτει χωρητικότητα 3420mAh. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Single/ Dual-SIM εκδόσεις.

Όσον αφορά στις κάμερες, η εμπρόσθια θα βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels (θα υποστηρίζεται Face Unlock) ενώ η κύρια κάμερα, που θα είναι διπλή, θα βασίζεται σε δύο αισθητήρες, των 12 Megapixels και των 16 Megapixels, προέλευσης Sony (τουλάχιστον ο δεύτερος).

Η συσκευή θα είναι αδιάβροχη και θα αντέχει στη σκόνη αφού θα καλύπτει τις προδιαγραφές IP68. Όσον αφορά στο λογισμικό, θα υποστηρίζει Android 8.0 Oreo σε συνδυασμό με το Sense 10 UI και με full Treble support για γρήγορα updates ενώ δεν θα απουσιάζει και το χαρακτηριστικό Edge Sense 2.0 (έλεγχος της συσκευής μέσω πίεσης στις άκρες της). Η συσκευή θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο.

GSMArena

Engadget