Έχουμε καιρό να δούμε κάποια ενδιαφέρουσα κίνηση, τεχνολογία –ή προϊόν- από την HTC στην αγορά των smartphones το τελευταίο διάστημα.

Άλλωστε η εταιρεία από το 2016 (με το πρώτο Vive) δραστηριοποιείται κατά πρώτο λόγο στην αγορά των συσκευών εικονικής πραγματικότητας, και η τελευταία της δημιουργία έχει την ονομασία Vive Cosmos. Τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ καλά τα τελευταία χρόνια για την HTC στην αγορά των smartphones όπως είναι γνωστό, όμως η εταιρεία ακόμα και σήμερα αρνείται να παραδώσει τα όπλα.

Παρόλο που ανακοίνωσε απώλειες για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στον συγκεκριμένο τομέα, παρόλο που απέλυσε μεγάλο μέρος του προσωπικού της και παρόλο που πούλησε μεγάλο μέρος της επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας που διατηρεί στην Google –κάτι που ουσιαστικά την παρέλυσε στον συγκεκριμένο τομέα- η HTC, μέσω του νέου της CEO, Yves Maitre, που προέρχεται από την Orange, δηλώνει ότι έκανε λάθος εκτίμηση και πως δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα. Αντίθετα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κατασκευή high-end smartphones.   

Το μεγαλύτερο λάθος της HTC, σύμφωνα με τον Yves Maitre, ήταν ότι σταμάτησε να καινοτομεί στον χώρο των smartphones, ενώ παράλληλα έριξε το μεγαλύτερο βάρος στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας και επέτρεψε σε εταιρείες όπως η Huawei να την ξεπεράσουν. Ορισμένοι πάντως υποστηρίζουν ότι η HTC είχε σταματήσει να καινοτομεί αρκετό καιρό πριν κάνει γνωστά τα σχέδια της για την εικονική πραγματικότητα.

Ο Yves Maitre δήλωσε πρόσφατα ότι η HTC, την κατάλληλη στιγμή, θα επιστρέψει στην αγορά των high-end smartphones. Η εταιρεία δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί πάντως σε αγορές αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά σε ώριμες αγορές με υψηλό ΑΕΠ.

SlashGear

TechCrunch

  • Like 4