Με το μικρό του βάρος και τις ικανότητές του, να προορίζεται ως ένα μέσο για διαλογισμό και χαλάρωση

Η HTC ανακοίνωσε σήμερα το Vive Flow, ένα ελαφρύ VR headset που σχεδιάστηκε για να δείξει τη διαφορά μεταξύ ενός τυπικού standalone VR και ενός "προσωπικού κινηματογράφου". Ο σχεδιασμός του Vive Flow θυμίζει πολύ ζευγάρι γυαλιών με βάρος μόλις 189 γραμμάρια, που συνδέεται με smartphone και επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένου ή μπορείτε να δείτε τηλεόραση. Προωθείται ως συσκευή για ψυχαγωγία και ως κάτι που μπορεί να βελτιώσει τη ψυχική ευεξία.

Η εταιρεία δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σχολιάσει τη τεχνολογία εντός του Flow, αντιθέτως προτίμησε να δείξει τι μπορεί να κάνει. Αυτά που ξέρουμε από τεχνικής άποψης, είναι πως χρησιμοποιεί δύο "1.6Κ" οθόνες στα 75Hz προσφέροντας οπτικό πεδίο 100 μοιρών. Επίσης δεν υπάρχει καθ'αυτού μπαταρία, εκτός από μια μικρή μπαταρία σχεδιασμένη για ασφαλή απενεργοποίηση αν γίνει διακοπή ρεύματος μέσω του USB-C καλωδίου του.

htc-vive-flow-1.jpg

Λόγω των παραπάνω, είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί κυρίως ως "προσωπικός κινηματογράφος" παρά ένα παραδοσιακό VR headset. Η HTC επένδυσε πολύ χρόνο και κόπο ώστε να μικρύνει την απόσταση μεταξύ οθονών και ματιών κι έτσι, χρησιμοποίησαν φακούς μπροστά. Έτσι άτομα με προβλήματα όρασης δε θα χρειάζεται να φορούν τα γυαλιά τους για να χρησιμοποιήσουν το Vive Flow, προσφέροντας πιο άνετη χρήση.

Για να σιγουρέψουν τη φορητότητα, η HTC έθεσε όριο ενέργειας στα 7,5 watt, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει μέσω οποιουδήποτε battery pack (ή και από smartphone), όπως και από τυπικό φορτιστή μέσω USB-C καλωδίου. Ένα ποσό της ενέργειας τροφοδοτεί τον μικρό ανεμιστήρα μπροστά από τη μύτη του χρήστη, τραβώντας ψυχρό αέρα από το πρόσωπο και ωθώντας το έξω από την άνω εξαγωγή.

htc-vive-flow-2.jpg

Η HTC αφιέρωσε αρκετό χρόνο μιλώντας για το σύστημα διπλού βραχίωνα που θα επιτρέπει στο σασί του Flow να τοποθετείται άνετα σε οποιονδήποτε χρήστη. Ένα ζευγάρι ηχείων βρίσκεται σε κάθε βραχίωνα και σύμφωνα με αναφορές, προσφέρουν εντυπωσιακή ποιότητα και ισχύ βάση του μεγέθους της συσκευής.

Η σύνδεση του Flow με smartphone μπορεί να γίνει μέσω Bluetooth ή Miracast, με το smartphone να χρησιμοποιείται ως κέρσορας εντός του VR περιεχομένου. Αυτό μπορεί να περιορίζει τις εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει κανείς, αλλά το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η εταιρεία θα καλύπτεται με όσα προσφέρει. Επίσης στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα ζευγάρι κάμερες που θα επιτρέπει στο Flow να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις χεριών του χρήστη για μια πιο διαδραστική VR εμπειρία.

Επίκεντρο του Flow σύμφωνα με την HTC, είναι η παραγωγικότητα, ευεξία, εκπαίδευση εγκεφάλου και ελαφρύ gaming, με εφαρμογές όπως το Color Connect VR, Space Slurpies και VR διαλογισμός με την Tripp εφαρμογή. Το headset θα έχει πρόσβαση σε μια ειδική έκδοση του Viveport Infinity, προσφέροντας πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα υλικού συμβατή με το Flow, με κόστος $5,99 μηνιαίος. Η εταιρεία πρόσθεσε πως αν οι χρήστες θέλουν να κάνουν διαλογισμό στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, ένα φίλτρο μπλε φωτός θα ενεργοποιηθεί για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

htc-vive-flow-3.jpg

Όσοι ενδιαφέρονται για το HTC Vive Flow, οι προπαραγγελίες αναμένεται να ανοίξουν σήμερα, με την αποστολή να υπολογίζεται να γίνεται τον Νοέμβριο. Η τιμή ανέρχεται στα $499 και περιλαμβάνει τα γυαλιά και μια θήκη μεταφοράς. Όσοι κάνουν προπαραγγελία θα παραλάβουν μια σκληρή θήκη μεταφοράς, όπως και επιπλέον VR περιεχόμενο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μετά τις διαρροές λίγο πριν την αποκάλυψη, ένα θέμα που συζητήθηκε ήταν η τιμή του, που είναι υψηλότερη από αυτή ενός Quest 2. Η HTC τοποθετήθηκε σε αυτό το κομμάτι, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως τα προϊόντα δεν είναι παρόμοια και συγκρίσιμα.