Η εταιρεία αναλύσεων και ερευνών αγοράς Canalys δημοσίευσε την αναφορά της πάνω στην Κινέζικη αγορά smartphones για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η Huawei διατηρεί την πρωτιά της στην αγορά της Κίνας καθώς η Apple βλέπουμε να παρουσιάζει ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε η Canalys, οι Huawei, Oppo και Vivo βρίσκονται στην κορυφή με ποσοστό 19%, 18% και 17% επί των συνολικών αποστολών. Συνολικά οι αποστολές μειώθηκαν κατά 5% στις 119 εκατομμύρια μονάδες.

 

Η Apple φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη κερδισμένη, αφού είδε τις αποστολές της να αυξάνονται κατά 40%. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία γνωρίζει ανάπτυξη από την εποχή του iPhone 6s, που λανσαρίστηκε πριν από οκτώ τρίμηνα περίπου.

 

Την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, οι αποστολές της Apple το 2016 έφτασαν τις 8 εκατομμύρια μονάδες. 12 μήνες αργότερα οι αποστολές της εταιρείας έφτασαν τις 11 εκατομμύρια.
Από ότι φαίνεται ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στα iPhone 8 και 8 Plus και το Κινέζικο κοινό περιμένει με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει το iPhone X. “Παρόλο που θα είναι πολύ ακριβό, ο ενθουσιασμός για την κυκλοφορία του iPhone X ολοένα και αυξάνεται στην Κίνα” δήλωσε ο αναλυτής της Canalys, Mo Jia.

 

gallery_286955_4316_4854.jpg

 

Παρόλο που οι πρώτες πέντε εταιρείες ισχυροποίησαν τις θέσεις τους, η μείωση στις αποστολές είναι ανησυχητική για όλους τους κατασκευαστές.
Όλοι τους πάντως ελπίζουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους με το online shopping festival στις 11 Νοεμβρίου με την Canalys να εκτιμά πως η Xiaomi πρόκειται να “σπάσει” την κυριαρχία της τριάδας Huawei, Oppo και Vivo εξαιτίας της επιθετικής επέκτασής της.

 

gallery_286955_4316_30710.jpg

 

Link.png Site: GSMArena