Η Huawei δήλωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν ακόμη κι όταν η εταιρία αντιμετωπίζει περιορισμούς από διάφορες χώρες σχετικά με τη χρήση του τηλεπικοινωνιακού της εξοπλισμού.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% στα 454 δισεκατομμύρια γιουάν (65 δισεκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους έξι μήνες του 2020 μετά από μία μικρή αύξηση στο πρώτο τρίμηνο. Τόσο η αδιάκοπη εκστρατεία των ΗΠΑ για τον δικτυακό της εξοπλισμό αλλά και η πανδημία Covid-19 είχαν βάλει φρένο στην ανάπτυξη της Huawei κατά τους 3 πρώτους μήνες του 2020, μειώνοντας ταυτόχρονα και τις πωλήσεις smartphone.

Ο Λευκός Οίκος είχε ηγηθεί μιας παγκόσμιας εκστρατείας εναντίον της Huawei, προειδοποιώντας τους συμμάχους των ΗΠΑ να μην χρησιμοποιούν δικτυακό εξοπλισμό από την κινεζική εταιρία για τα ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς, επειδή μπορεί αυτός να έχει επηρεαστεί από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Η Huawei από την άλλη αναφέρει ότι είναι μία ανεξάρτητη εταιρία και αρνείται ότι τα προϊόντα της δημιουργούν κινδύνους.

Οι αυστηρές κυρώσεις των ΗΠΑ έθεσαν σε κίνδυνο την αλυσίδα εφοδιασμού της Huawei ενώ ορισμένοι νομοθέτες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν την πλήρη απαγόρευση του εξοπλισμού της εταιρίας σε εθνικά δίκτυα.

Η Huawei αναφέρει από την πλευρά της:

Το περίπλοκο εξωτερικό περιβάλλον καθιστά την ανοιχτή συνεργασία και την εμπιστοσύνη στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας πιο σημαντική από ποτέ. Η Huawei έχει υποσχεθεί να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες και τους προμηθευτές και να επιβιώσει, να προχωρήσει μπροστά και να συμβάλει στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, ανεξάρτητα από τις μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρία.

Η Huawei ανέφερε καθαρό κέρδος 9.2% το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με το 7.3% του πρώτου τρίμηνου. Η αναφορά έδειξε μάλιστα πωλήσεις συσκευών σε καταναλωτές που άγγιξαν τα 256 δισεκατομμύρια γιουάν και άλλα 160 δισεκατομμύρια γιουάν από το τμήμα δικτύου.

Η Huawei έχει αποκτήσει την πλειονότητα των συμβάσεων 5G της Κίνας από τότε που η κυβέρνηση ξεκίνησε την προσπάθεια να δημιουργήσει τα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς και να αναζωογονήσει μια οικονομία που πλήττεται από τον ιό. Η εταιρία πρόκειται να γίνει ο κορυφαίος προμηθευτής μιας ευρείας γκάμας εργαλείων 5G για την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων σταθμών βάσης και smartphones.

Ο αναλυτής Ben Stanton της Canalys, αναφέρει:

Για την Huawei, η εκπληκτική ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας ήταν μια μεγάλη ανακούφιση. Αλλά αντιμετωπίζει κολοσσιαίες προκλήσεις που προχωρούν εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από τις ΗΠΑ και μιας νέας πιθανής εχθρότητας σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.