Φωτογραφίες αποκαλύπτουν πλήρως τη σχεδίαση της νέας σειράς Mate 40 της Huawei.

Οι ναυαρχίδες της Huawei τα τελευταία δύο χρόνια κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα smartphones κυρίως λόγω των ικανοτήτων τους σε φωτογραφίες και βίντεο. Κι αν τα Mate 40 και Mate 40 Pro συνεχίσουν αυτή την παράδοση, η Huawei θα μπορούσε να επενδύσει περαιτέρω πάνω σε αυτήν τη στρατηγική τα επόμενα χρόνια.

Τα Huawei Mate 40 και Mate 40 Pro αναμένονται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, μία σειρά που μοιάζει να είναι ο τέλειος συνδυασμός των Mate 30 Pro και P40 Pro. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που διέρρευσαν, η Huawei μεγάλωσε αισθητά το κυκλικό μέρος όπου περιλαμβάνονται οι βασικές κάμερες του τηλεφώνου. Φαίνεται πως το Mate 40 θα διαθέτει τρεις μεγάλου μεγέθους αισθητήρες και έναν μυστηριώδη τέταρτο φακό, ο οποίος θα μπορούσε να είναι αισθητήρας αυτόματης εστίασης laser ή ένας 3D ToF.

HUAWEI-MATE40-5K-3.jpg.9b67c23452eb7ff88e8fd18b0daa0ec4.jpg

Από την άλλη πλευρά, το Mate 40 Pro αντικαθιστά αυτόν τον μυστηριώδη φακό με έναν εντυπωσιακό περισκοπικό φακό. Αν όμως αυτός θα έχει οπτικό ζουμ 5x όπως το P40 Pro ή 10x όπως το P40 Pro+, μένει να το δούμε. Και τα δύο τηλέφωνα, εξοπλίζονται με LED φλας dual tone, τοποθετημένο στα αριστερά. Επίσης, στις φωτογραφίες βλέπουμε το τηλέφωνο με γυαλί στο πίσω μέρος αλλά η Huawei πέρυσι είχε κυκλοφορήσει και έκδοση με δερμάτινο καπάκι, κάτι που ενδέχεται να επιστρέψει και στη σειρά Mate 40.

Όσο αφορά την οθόνη, έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τη σειρά Mate 20 Pro και έπειτα, να βλέπουμε κυρτές άκρες οι οποίες εκτείνονται σε όλο το μέρος της εμπρόσθιας όψης. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και το Mate 40 θα υιοθετήσει παρόμοια σχεδίαση. Το βασικό μοντέλο αναμένεται να έχει οθόνη 6.4’’ ενώ το μεγαλύτερο Pro μοντέλο οθόνη 6.7’’. Και στα δύο μοντέλα, η οθόνη θα έχει πολύ λεπτά πλαίσια αλλά και ένα διακριτικό notch επάνω αριστερά για τις δύο selfie κάμερες.

Huawei-Mate-40-Pro-5K3.jpg.b42ce51b305520ee1da2c2d6851b114c.jpg

Και τα δύο τηλέφωνα αναμένονται να τα δούμε τον Οκτώβρη ή Νοέμβριο, μαζί με το επόμενης γενιάς Kirin 1020 chipset, το οποίο θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική των 5nm. Λόγω όμως την περιορισμών της αμερικανικής κυβέρνησης, φήμες λένε πως θα υπάρχουν πιθανές παραλλαγές με διαφορετικούς επεξεργαστές. Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν στην Κίνα σχεδόν άμεσα μετά την ανακοίνωσή τους και έπειτα σε δεύτερο χρόνο και στον υπόλοιπο κόσμο. Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή των συσκευών.

  • Like 4