Η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να προσφέρει laptops που περιέχουν το δικό της HiSilicon ARM chip

Πριν μερικούς μήνες, υπήρξαν οι πρώτες πληροφορίες για τα σχέδια της Huawei, η οποία είχε στόχο να κάνει το πρώτο της βήμα στον χώρο τον Η/Υ και των monitor. Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ, καθώς μετά την επίσημη επιβεβαίωση ενός desktop PC που περιέχει το δικό της HiSilicon ARM chip, πλέον έχουμε τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά για το επερχόμενο laptop της.

Μια αξιόπιστη πηγή μοιράστηκε την παρακάτω φωτογραφία στο weibo, αποκαλύπτοντας κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, το laptop θα έρχεται με το Kirin 990 chipset και θα έχει 8GB RAM, SSD χωρητικότητας 512B και μια οθόνη 14 ιντσών και ανάλυσης 1080p. Το λειτουργικό σύστημα είναι βασισμένο σε Linux, Deepin OS 20, αλλά στο μέλλον είναι πιθανή μετάβαση στο HarmonyOS.

huawei-custom-soc-laptop-specs.jpg

Η ονομασία του laptop είναι Qingyun L410 και αναμένεται να είναι μια οικονομικότερη εκδοχή από το MateBook 14 της εταιρείας. Υπάρχει επίσης πιθανότητα υποστήριξης 5G, καθώς το SoC ήδη περιέχει 5G modem. Τέλος, είναι σίγουρο πως αρχικά θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Κίνα, ενώ αν βασιστούμε στο παρελθόν της Huawei, σίγουρα ενδιαφέρεται να το προωθήσει και σε άλλες αγορές στο μέλλον.

  • Like 1