Τα προβλήματα με τον Λευκό Οίκο δείχνουν να μην τελειώνουν σύντομα για τη Huawei.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump επέκτεινε την εκτελεστική του εντολή για απαγόρευση στις αμερικανικές εταιρίες να συνεργάζονται ή να αγοράζουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από εταιρίες που θεωρούνται κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με το Reuters, η επέκταση αποκλεισμού έχει ισχύ τουλάχιστον έως τον Μάιο του 2021.

Αν και η απαγόρευση δεν αναφέρεται ρητά σε συγκεκριμένες εταιρίες, έμμεσα καταδεικνύει τις κινεζικές εταιρίες όπως τη Huawei και τη ZTE, ώστε αυτές να μην μπορούν να πωλούν προϊόντα στις ΗΠΑ ή να συνεργάζονται με εταιρίες όπως η Google και η ARM.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε την αρχική του εκτελεστική εντολή πριν από περίπου ένα χρόνο, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρίες να συνεργάζονται με τη Huawei, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Βέβαια, από την έκδοση της εντολής τον Μάιο του 2019, δεν έχει μπει σε ισχύ μία πλήρης απαγόρευση. Αν και η Huawei δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με εταιρίες όπως η Google στις νέες της συσκευές, η κινεζική εταιρία πήρε κάποιες προσωρινές άδειες από το Υπουργείο Εμπορίου που της επέτρεψαν τουλάχιστον να υποστηρίζει το υπάρχον υλικό με ενημερώσεις λογισμικού.

Η τελευταία προσωρινή συμφωνία που έχει λάβει η Huawei λήγει στις 15 Μαΐου και έως τώρα δεν έχει υπάρξει πληροφόρηση ούτε από την κινεζική πλευρά ούτε από το Υπουργείο Εμπορίου για μία πιθανή νέα συμφωνία.

  • Sad 1