Επίσημο έγινε πριν λίγο το Mate X2, το νέο smartphone της Huawei με αναδιπλούμενη οθόνη, το οποίο φέρει σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό.

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες γενιές, το Mate X2 έρχεται με διαφορετικό form factor αφού ενσωματώνει και δεύτερη οθόνη στο εξωτερικό μέρος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περιπτώσεις που ο χρήστης επιθυμεί την κλασσική χρήση smartphone. Παρόμοια τακτική χρησιμοποιεί και η Samsung με το Galaxy Z Fold2 όμως στην περίπτωση του Mate X2 υπάρχουν διαφορετικά specs. Συγκεκριμένα, η μεγάλη αναδιπλούμενη οθόνη έχει διαστάσεις 8 ιντσών με ανάλυση 2480 x 2200 ενώ η δεύτερη εξωτερική οθόνη έχει ανάλυση 2700 x 1160 και διαστάσεις 6,45 ιντσών. Και οι δύο πάντως στηρίζονται στην τεχνολογία OLED και διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 90Hz. 

Στο εσωτερικό η Huawei στηρίζεται στο Kirin 9000 chipset, το ίδιο που τροφοδοτεί το Mate 40 Pro με υποστήριξη 5G, σε συνδυασμό με 8GB μνήμη και μπαταρία 4,400mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 55W. Το κεντρικό σύστημα καμερών σε συνεργασία με τη Leica αποτελείται από 4 φακούς, με τον κύριο να είναι ευρυγώνιος στα 50MP και να συνοδεύεται από έναν υπερευρυγώνιο στα 16MP. Επιπλέον διαθέτει τηλεφακό στα 12MP με δυνατότητα οπτικού zoom στα 3X και τέλος μία SuperZoom κάμερα με δυνατότητα 10x οπτικού zoom. Για τις selfie, υπάρχει πέμπτος φακός στην εξωτερική οθόνη, ανάλυσης 16MP. 

Όπως και σε όλα τα τελευταία μοντέλα της κινεζικής εταιρείας, έτσι και το Mate X2 στηρίζεται στην open-source έκδοση του Android 10 με EMUI 11, χωρίς όμως την παρουσία των εφαρμογών της Google, κάτι που περιορίζει και την κυκλοφορία της συσκευής μόνο στην Κίνα. Κατά την παρουσίαση της συσκευής διευκρινήστηκε ότι το Mate X2 θα είναι ένα από τα πρώτα smartphone που θα «τρέχουν» το HarmonyOS της ίδιας της Huawei, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο. Το κόστος της συσκευής έχει οριστεί περίπου στα €2300 για το μοντέλο με 256GB αποθηκευτικό χώρο και €2420 για το μοντέλο με 512GB.

  • Like 1