Πέρυσι, η Huawei ανακοίνωσε το κορυφαίο SoC που ανέπτυξε η θυγατρική της, HiSilicon, Kirin 970 στην έκθεση IFA, στο Βερολίνο και από ότι φαίνεται πρόκειται να κάνει ακριβώς το ίδιο και με τον διάδοχο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο SoC με την –πρωτότυπη- ονομασία Kirin 980 θα διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, που θα περιλαμβάνει δύο τετραπύρηνες συστοιχίες, με την πρώτη να αποτελείται από πυρήνες Cortex-A77 χρονισμένους έως και στα 2,7GHz και τη δεύτερη να αποτελείται από τέσσερις Cortex-A55.

Το νέο Kirin 980 SoC θα κατασκευάζεται με μέθοδο 7nm FinFET από την TSMC και σύμφωνα με κάποιες παλαιότερες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει θα διαθέτει και τη τεχνολογία AI της Cambricorn στην NPU με αποτελέσμα η τελευταία να είναι ικανή για 5 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά watt.

Για τον επεξεργαστή γραφικών δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες. Μπορεί να είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι θα ενσωματώνει in-house designed GPU ωστόσο κάτι τέτοιο ανήκει μάλλον στην σφαίρα της φαντασίας. Τα πρώτα smartphones που θα ενσωματώνουν το νέο SoC της HiSilicon, Kirin 980 θα είναι τα Huawei Mate 20 και Mate 20 Pro που περιμένουμε να ανακοινωθούν επίσημα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

GSMArena

  • Like 1