Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google υπέβαλλε αίτηση στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ζητώντας να εξαιρεθεί από τις εταιρείες που απαγορεύονται να έχουν συναλλαγές με τον Κινέζο γίγαντα της τεχνολογίας.

Αν λάβει θετική απάντηση, τότε η Αμερικάνικη εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei και οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές της θα είναι διαθέσιμες στα κινητά της Κινέζικης εταιρείας. Όπως είναι γνωστό, η Huawei βρέθηκε στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και τον Μάϊο της περασμένης χρονιάς καθώς βρέθηκε στη «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν και να απαγορευτούν όλες οι συναλλαγές της Κινέζικης εταιρείας με Αμερικανικές.  Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες βεβαίως ήταν και η Google, αλλά και η Microsoft, η οποία ωστόσο υπέβαλλε αίτηση και έλαβε ειδική άδεια για να εξαιρεθεί με αποτέλεσμα να μπορεί να συνεργαστεί με την Huawei (ακριβώς για αυτό το λόγο η Κινέζικη εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα διάφορους φορητούς υπολογιστές που «τρέχουν» Windows 10).

Να θυμίσουμε, ότι ο Υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Wilbur Ross, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα έδινε ειδικές άδειες σε όσες Αμερικάνικες εταιρείες επιθυμούσαν να διατηρήσουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς τους με τον Κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό, ωστόσο είχε προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να λάβουν έγκριση όλες οι εταιρείες που θα υποβάλλουν αίτηση.

Αν τελικά η Google πάρει την σχετική άδεια, η Huawei θα ενημερώσει άμεσα τις υπάρχουσες συσκευές με τις υπηρεσίες (Google Mobile Services) και τις εφαρμογές της Google (GooglePlay Store, Maps, Gmail κ.ά).

Ο CEO της Huawei πάντως Ren Zhengfei είχε δηλώσει αισιόδοξος ότι η εταιρεία του είχε τις δυνατότητες να φτάσει στον στόχο της και να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο χωρίς τη βοήθεια της Google. Αν και η εταιρεία δεν χρησιμοποίησε το λεγόμενο Harmony OS, εντούτοις δημιούργησε τις δικές της υπηρεσίες και εκμεταλλεύεται το δικό της online store ώστε να προμηθεύονται οι χρήστες των συσκευών της εφαρμογές.

GSMArena

  • Like 3