Τον περασμένο μήνα η Huawei ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση GPU Turbo η οποία θα κυκλοφορήσει για smartphones της Honor, θα κάνει τελικά την εμφάνισή της και σε δικές της συσκευές.

Η αναβάθμιση βελτιώνει τις επιδόσεις κατά την επεξεργασία γραφικών κατά 60% ενώ την ίδια στιγμή εξοικονομεί 30% ενέργεια χαρίζοντας μεγαλύτερη αυτονομία στη συσκευή. Η αναβάθμιση λογισμικού GPU Turbo αναλαμβάνει να μεταφέρει το φόρτο εργασίας στη gpu στις περιπτώσεις ανάγκης καλύτερων επιδόσεων στα γραφικά ειδικά σε «βαριά» παιχνίδια.

Με βάση σημερινή ενημέρωση της Huawei, η αναβάθμιση GPU Turbo θα διατεθεί σύντομα και στα μοντέλα της κινεζικής εταιρείας αρχής γενομένης από τα Mate 10, Mate 10 pro, Mate RS, P20 και P20 Pro. Η αναβάθμιση αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις παραπάνω συσκευές τον επόμενο μήνα ενώ η πλήρης διαθεσιμότητα θα έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

gpu.png.26ca142acb149628d2a24cd2f029799d.png

Αρχικά το GPUTurbo υποστηρίζει τα παιχνίδια PUBG Mobile και MOBA Mobile Legends: Bang Bang,  Aν και περισσότεροι τίτλοι θα προστεθούν στη λίστα συμβατότητας το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τη Huawei, τα μεσαίας κατηγορίας smartphone της Honor με ενεργοποιημένη τη λειτουργία GPU Turbo, μπορούν να ξεπεράσουν σε επιδόσεις κορυφαίες ναυαρχίδες με βάση προγράμματα μέτρησης επιδόσεων. Σε μελλοντικό χρόνο η Huawei αναμένεται να υποστηρίξει με τη συγκεκριμένη λειτουργία παιχνίδια επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.