Μία νέα δικαστική διαμάχη, μεταξύ της Huawei και της Samsung, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, με την κινεζική κατασκευάστρια να καταθέτει μήνυση για παραβιάσεις πατεντών της από το νοτιοκορεατικό κολοσσό.

Η μήνυση κατατέθηκε ταυτόχρονα σε δύο δικαστήρια - σε ΗΠΑ (Καλιφόρνια) και Κίνα (Σεντζέν) - και ενώ το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί στο σύνολο του, γνωρίζουμε ότι η Huawei κατηγορεί τη Samsung για μη αδειοδοτημένη χρήση 4G τεχνολογίας, λειτουργικών συστημάτων και λογισμικού, το οποίο αφορά το περιβάλλον χρήσης (UI).

 

Η Huawei διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο της 50.000+ πατέντες και ενώ οι περισσότεροι από εμάς την γνωρίσαμε από τις υλοποιήσεις της στον τομέα των smartphones, ένα τεράστιο κομμάτι του τζίρου της προέρχεται ουσιαστικά από τα προϊόντα και τις πατέντες τηλεπικοινωνιών - σε εταιρικό επίπεδο.

 

Το περασμένο έτος η Huawei δέσμευσε το 15% των ετήσιων κερδών της (59.6 δισ. yuan ή 9.2 δισ. δολάρια) στην έρευνας και ανάπτυξη ασύρματων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ενδυναμώνοντας παράλληλα τη θέση της στην κινεζική αγορά - αφήνοντας μάλιστα την Samsung στην έκτη θέση.

 

Η Samsung με τη σειρά της, έχει στην κατοχή της 110.145 και το περασμένο έτος επένδυσε 14.8 τρισ. won ή 12.45 δισ. δολάρια στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης αλλά και στην εξαγορά πνευματικών δικαιωμάτων, από τρίτους κατασκευαστές.

 

Η νοτιοκορεατική εταιρεία, με δήλωση της στο δίκτυο Bloomberg, γνωστοποίησε ότι θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.

 

Link.png Site: Reuters