Κάποιοι χρήστες αναφέρουν μέσα από τους λογαριασμούς τους στο Twitter ότι διαφημίσεις για κρατήσεις ξενοδοχείων από την ιστοσελίδα booking.com άρχισαν να εμφανίζονται στις οθόνες κλειδώματος ορισμένων smartphones της Huawei.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Android Police, οι διαφημίσεις εμφανίζονται με την χρήση των προ-εγκατεστημένων wallpapers στις συσκευές (και όχι με την χρήση ταπετσαριών τρίτων) και έχουν παρατηρηθεί σε αρκετές χώρες –συμπεριλαμβανομένης της Μ. Βρετανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Ν. Αφρικής, της Νορβηγίας και της Γερμανίας- και σε αρκετά μοντέλα smartphones της Κινέζικης εταιρείας.

Η Huawei δέχεται επικρίσεις από χρήστες των συσκευών της αφού η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση χωρίς προειδοποίηση. Λαμβάνοντας υπόψη την κακή δημοσιότητα γύρω από το όνομα της το τελευταίο διάστημα, αυτό που δεν χρειάζεται τώρα είναι να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ιστοσελίδα Engadget για το θέμα, ένας εκπρόσωπος της Huawei απάντησε ότι η εταιρεία διερευνά το ζήτημα που έχει προκύψει και πως θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σύντομα. 

Engadget