Παιχνίδια όπως το Arena of Valor είχαν αρχικά εξαφανιστεί από την 1η Ιανουαρίου αλλά τελικά επανεμφανίστηκαν.

Η Huawei κατέβασε τα παιχνίδια της Tencent όπως το Arena of Valor από το δικό της App Store, λόγω μιας μεγάλης αλλαγής που έκανε η δεύτερη στον τρόπο συνεργασίας των δύο εταιριών, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό Bloomberg. Η Huawei κυριαρχεί στην κινεζική αγορά αντιπροσωπεύοντας το 43% των συνολικών αποστολών smartphone το τελευταίο τρίμηνο. Η Tencent από την άλλη πλευρά, κατέχει τις εταιρίες πίσω από τα League of Legends και Clash of Clans, ενώ λειτουργεί τοπικές εκδόσεις παιχνιδιών όπως το PUBG και το Monster Hunter: World. Ως εκ τούτου, η διαφωνία μεταξύ των εταιριών θα μπορούσε να επηρεάσει πολλούς gamers.

Η Huawei είπε στο Bloomberg ότι την απόφαση διακοπής τη συνέστησε η νομική της υπηρεσία επειδή η Tencent ζητούσε να σταματήσει τη συνεργασία. Η Tencent δήλωσε πάντως πως έληξε η προηγούμενη συμφωνία προτού επιτευχθεί μία νέα συμφωνία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι τίτλοι παιχνιδιών της Tencent να πέσουν από το κινεζικό App Store της Huawei νωρίς το πρωί της 1ης Ιανουαρίου.

Οι gamers στην Κίνα έχουν δει πολλά παιχνίδια να εξαφανίζονται τον τελευταίο καιρό για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, η Apple κατέβασε 39.000 παιχνίδια από το δικό της App Store διότι δεν διαθέτουν ISBN (International Standard Book Number) από την κινεζική κυβέρνηση. Ανάμεσα στους τίτλους βρίσκονται παιχνίδια όπως το Assassins’ Creed Identity και το NBA 2K20 ενώ μόλις 74 από τα κορυφαία 1500 επί πληρωμή παιχνίδια παρέμειναν στην πλατφόρμα.

Τελικά, όπως ανέφερε το Reuters τα παιχνίδια της Tencent αποκαταστάθηκαν μετά από περαιτέρω διαπραγματεύσεις των δύο εταιριών, με την πρώτη να λέει:

Και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες και υπηρεσίες στους καταναλωτές.