Τις τελευταίες μέρες, η Huawei βρέθηκε στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς μετά από απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλές Αμερικάνικες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σταματούν την συνεργασία τους με την Κινέζικη εταιρεία.

Έτσι, όχι μόνο ανακλήθηκε από την Google η άδεια χρήσης του Android για μελλοντικές συσκευές της Huawei, με αποτέλεσμα να μείνει και εκτός του προγράμματος Android Q Beta, αλλά και η ARM, στην αρχιτεκτονική της οποίας βασίζονται οι επεξεργαστές Kirin της θυγατρικής της HiSilicon, ανακοίνωσε ότι σταματάει την συνεργασία της με την Κινέζικη εταιρεία για λόγους συμμόρφωσης με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν στην απόφαση να καθυστερήσουν τον αποκλεισμό της Huawei για τρεις περίπου μήνες, η Κινέζικη εταιρεία όπως είναι φυσικό σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις, στην περίπτωση που δεν αλλάξουν τα πράγματα και ο αποκλεισμός τεθεί ξανά σε ισχύ. Σύμφωνα με αναφορές, η Huawei ζήτησε από τις εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών και προγραμματιστές να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους στο App Gallery, το app store της Κινέζικης εταιρεία που είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με το Galaxy Apps Store της Samsung. Το App Gallery είναι προεγκατεστημένο, να αναφέρουμε, σε κάθε συσκευή των εταιρειών Huawei και Honor.

151004759_appgallery.jpg.6294d9fdd06e4955e3bb460ef9afced4.jpg

Από μία Πορτογαλική ιστοσελίδα επίσης μαθαίνουμε ότι η open source εναλλακτική πρόταση στο Google Play Store, Aptoide, που έχει περισσότερες από 900 χιλιάδες εφαρμογές και περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Huawei για να ενσωματωθεί στα κινητά της. Να θυμίσουμε, ότι παρά την ανάκληση της άδειας χρήσης του Android, η Huawei μπορεί να βασιστεί σε AOSP builds του mobile λειτουργικού συστήματος της Google (αν και μαθαίνουμε ότι κινδυνεύει να χάσει και αυτή τη δυνατότητα) και να πουλάει συσκευές χωρίς τις υπηρεσίες της τελευταίας.  

aptoide.jpg.9bfd5026c82037216184278afa9380b9.jpg

GSMArena

  • Like 1