Νοτιοκορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Huawei παράγγειλε στην Samsung Display οθόνες τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 6,9 ιντσών. Οι οθόνες αναμένεται να παραδοθούν εγκαίρως για το λανσάρισμα μίας συσκευής το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς ή το πρώτο τρίμηνο της επόμενης.

Το συγκεκριμένο διάστημα μας οδηγεί στην σκέψη ότι πρόκειται για την επόμενη έκδοση του “Mate” και πιο συγκεκριμένα για το μοντέλο Mate 20 Pro κατά πάσα πιθανότητα (λαμβάνοντας υπόψη την τωρινή οικογένεια Mate, περιμένουμε από την Κινέζικη εταιρεία να ανακοινώσεις τις συσκευές Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 Lite και ενδεχομένως μία έκδοση Porsche Design που θα είναι… απλησίαστη από άποψη κόστους για τους περισσότερους). Οι οθόνες του είδους μάλιστα λέγεται πως δεν θα είναι “κυρτές” αλλά επίπεδες.

Αν όντως διαθέτει οθόνη 6,9 ιντσών (λαμβάνοντας υπόψη πως κινήθηκε η εταιρεία με τη σειρά P20 περιμένουμε να διαθέτει εγκοπή ή αλλιώς “notch”) θα είναι διαθέτει την μεγαλύτερη οθόνη μεταξύ των high-end ναυαρχίδων που θα παρουσιαστούν το δεύτερο μισό της χρονιάς με το επερχόμενο Galaxy Note9 να φημολογείται ότι διαθέτει 6,38 ιντσών οθόνη και το μεγάλο φετινό iPhone να διαθέτει οθόνη 6,46 ιντσών.

Η απόφαση της Huawei να επιλέξει μία τόσο μεγάλη οθόνη για το κορυφαίο μοντέλο της επερχόμενης σειράς “Mate” έχει να κάνει περισσότερο με την αγορά στην πατρίδα της με τους Κινέζους να δείχνουν προτίμηση στις μεγάλης διαγωνίου συσκευές. Μάλιστα, και το μεγάλο iPhone με την οθόνη των 6,46 ιντσών αναπτύχθηκε με γνώμονα τις προτιμήσεις των Κινέζων στην προσπάθεια της εταιρείας να αυξήσει το μερίδιο της στην Κινέζικη αγορά.

GSMArena