Αυτή την Κυριακή στις 3.00μμ ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της Huawei στα πλαίσια της έκθεσης MWC 2019, στην οποία θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone.

Όμως από σήμερα έχουμε μια αρκετά καλή ιδέα για την εμφάνιση της συσκευής καθώς και για ένα ακόμη σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό που θα διαθέτει, όλα αυτά εξαιτίας μιας αφίσας. Δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Slashleaks, εντόπισε στο χώρο της έκθεσης στη Βαρκελώνη -η οποία ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα-, μια αφίσα στην οποία βλέπουμε καθαρά το αναδιπλούμενο smartphone της κινεζικής εταιρείας το οποίο θα ονομάζεται Mate X. Κρίνοντας από τη φωτογραφία, η Huawei θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτό της Samsung και του Galaxy Fold, επιλέγοντας να μην ενσωματώσει δεύτερη μικρότερη οθόνη στο εξωτερικό κομμάτι της συσκευής, με την οθόνη να διπλώνει από την εξωτερική πλευρά, και με τον χρήστη να έχει μια αρκετά μεγαλύτερη επιφάνεια να «παίξει». Βέβαια τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η Huawei έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου όταν η συσκευή βρίσκεται μέσα σε κάποια τσέπη, η διπλωμένη οθόνη δε θα γρατζουνιέται.

Το δεύτερο μεγάλο χαρακτηριστικά του Mate X το οποίο αναφέρεται στην αφίσα είναι η υποστήριξη 5G, κάτι που σύμφωνα με τη Huawei κάνει το Mate X «το πρώτο αναδιπλούμενο 5G smartphone». Φυσικά υπάρχουν πολλά περισσότερα να μάθουμε για τη συσκευή και τα οποία θα γνωρίζουμε το μεσημέρι της Κυριακής, με το Insomnia να παρευρίσκεται στην παρουσίαση της Huawei μεταφέροντάς σας όλες τις πληροφορίες.