Πέρα από το Nova, η Huawei παρουσίασε και το Nova Plus, το οποίο είναι και αυτό κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από αλουμίνιο αλλά διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών LCD IPS επίσης ανάλυσης Full HD.

To Nova Plus έχει πολλά κοινά στοιχεία, τουλάχιστον στο εσωτερικό με το μικρότερο Nova. Όπως και το μικρότερο Nova έτσι και αυτό βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 625 SoC (ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A53 και την Adreno 506 GPU) και διαθέτει 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

 

Διαθέτει WiFi, GPS, Bluetooth, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων και υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE Cat.6 ενώ διαθέτει δύο υποδοχές για ισάριθμες κάρτες nano SIM (για να χρησιμοποιηθεί και δεύτερη SIM θα πρέπει να θυσιαστεί η κάρτα μνήμης microSD) καθώς και USB Type-C. Χάρη στις μεγαλύτερες διαστάσεις του, η Κινέζικη εταιρεία ενσωμάτωσε στην συσκευή μπαταρία 3340mAh.

 

 

Αν και διαθέτει ακριβώς όμοια εμπρόσθια κάμερα με το Nova (8,0MP), η κύρια κάμερα στο Nova Plus βασίζεται σε αισθητήρα 16 Megapixels με σύστημα αυτόματης εστίασης με phase detection, με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) και με dual-tone LED flash. Η κάμερα μπορεί και τραβάει video ανάλυσης 2160p στα 30fps. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο με τιμή €430.

 


gallery_286955_3287_106230.jpg

 


Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ