Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα σειρά smartphones Huawei P30 θα διαθέτει νέο σύστημα κύριας κάμερας που θα προσφέρει 5x lossless zoom.

Όπως και με τα φετινά P20 Pro και Mate 20 Pro, η νέα τριπλή κύρια κάμερα θα υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση 40 Megapixels (ή παρόμοια ανάλυση). Να θυμίσουμε ότι συνδυάζοντας «τέσσερα pixels σε ένα» (pixel binning, Quad Bayer filter) βελτιώνεται συνολικά η ποιότητα της φωτογραφίας, ειδικά σε συνθήκες με περιορισμένο φως, προσφέροντας αρχεία 10 Megapixels.

Την κύρια κάμερα ~40 Megapixels με το ευρυγώνιο σύστημα φακών θα συνοδεύει μία κάμερα με τηλεφακό, που θα προσφέρει 5x lossless zoom. Μαζί θα βρίσκεται και μία αναβαθμισμένη έκδοση της κάμερας με το υπερευρυγώνιο σύστημα φακών. Από την τριπλή κάμερα θα απουσιάζει ο μονοχρωματικός αισθητήρας που παραδοσιακά βρισκόταν στις τελευταίες συσκευές της P-series της Huawei (όπως έκανε η Κινέζικη εταιρεία και στην τελευταία έκδοση του Mate 20 Pro). Αν και το πιθανότερο είναι η συσκευή να διαθέτει τριπλή κύρια κάμερα, κάποιες νέες φήμες που κυκλοφόρησαν θέλουν την Κινέζικη εταιρεία να προσαρμόζει και μία τέταρτη στο πίσω μέρος με άγνωστες για την ώρα προδιαγραφές.

Η βασική, και με τον μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερα, που σήμερα βασίζεται σε αισθητήρα 40 Megapixels, ενδέχεται πάντως να αντικατασταθεί από ένα βελτιωμένο αισθητήρα της Sony (ΙΜΧ607) στα 38 Megapixels (αντί για Quad Bayer, συνδυάζει Dual Bayer με HDR Coding Array καθώς και Quad Pixel Phase Detection Autofocus).

Η εμπρόσθια κύρια κάμερα αναμένεται να είναι επίσης βελτιωμένη, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει ο αριθμός των pixels του αισθητήρα (24 Megapixels).

Τελευταία, κυκλοφόρησαν και άλλες φήμες που θέλουν το P30 να υποστηρίζει 5x optical zoom και το P30 Pro να υποστηρίζει 10x optical zoom χάρη στις δυνατότητες τηλεφακού που θα διαθέτει μία από τις τέσσερις κάμερες που θα ενσωματώνουν στο πίσω μέρος. Μαζί με τις παραπάνω πληροφορίες κυκλοφόρησε και ένα "render". Για να δούμε...

Huawei-P30-Pro-render.jpg.441433e5c689ec98afe2512b5ceffefd.jpg

PhoneArena