Σύμφωνα με πληροφορίες, η επερχόμενη ναυαρχίδα της Huawei, P40 Pro θα διαθέτει μία διάταξη με τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος, και η κύρια κάμερα θα βασίζεται στον «Hexadeca Bayer» αισθητήρα της Sony, IMX700.

Το «Hexadeca Bayer» (16 στα ελληνικά) στην ονομασία είχε αναφερθεί παλαιότερα ως «Quad Quad Bayer» επειδή τα αρχεία/ φωτογραφίες θα είναι το αποτέλεσμα διπλής διαδικασίας «4-in-1 binning». Ο αισθητήρας είναι ένας μεγάλος αισθητήρας 1/1,28” με ανάλυση 52MP.

Oi φωτογραφίες με μονό 4-in-1 binning θα είναι ανάλυσης 13MP ενώ με διπλό 4-in-1 binning θα είναι ανάλυσης 3,25MP (λογικά θα χρησιμοποιείται σε Night Mode). Παρά την ονομασία «Bayer» επίσης, ο αισθητήρας θα διαθέτει φίλτρο χρώματος RYYB αντί για το συνηθισμένο RGGB.

Η δεύτερη κάμερα, που θα είναι υπερευρυγώνια, θα βασίζεται στον αισθητήρα 1/1.5” της Sony, IMX650 ανάλυσης 40MP (με φίλτρο RGGB). Η τρίτη και τέταρτη κάμερα θα προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες zoom, και πιο συγκεκριμένα η τύπου «periscope» κάμερα θα προσφέρει 10x optical zoom και η απλή κάμερα με τον τηλεφακό (telephoto) θα προσφέρει 3x optical zoom. Λογικά, περιμένουμε αρκετά μεγάλο υβριδικό/ ψηφιακό zoom (να αναφέρουμε πως το απλό «P40» αναμένεται να προσφέρει 5x optical zoom με την «periscope» τύπου κάμερα του).

Οι παραπάνω κάμερες, αναμένεται να συνοδεύονται από έναν αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος και έναν αισθητήρα ToF (Time-of-Flight) για τον ακριβή υπολογισμό του βάθους πεδίου. Η Κινέζικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα σειρά P40 στις 26 Μαρτίου, αλλά πιθανότατα όχι από το Παρίσι, καθώς η προγραμματισμένη εκδήλωση ενδέχεται να ακυρωθεί εξαιτίας των εξελίξεων με τον κορωνοϊό.

GSMArena