Παραδοσιακά, κάθε ναυαρχίδα Pro της Huawei συνοδεύεται και από ένα πιο «απλό» μοντέλο με λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές αλλά και σημαντικά φθηνότερη τιμή. 

Το P40 είναι στην περίπτωση αυτή το συγκεκριμένο μοντέλο, με την οθόνη να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες διαφοροποίησης, αρχικά με το μέγεθός της το οποίο έχει διαστάσεις 6,1 ιντσών (Full HD+, 422ppi), αλλά και την παρουσία μικρών περιθωρίων περιμετρικά χωρίς καμπύλες. Διαθέτει ανάλυση Full HD+ και στηρίζεται πάντα στην OLED τεχνολογία που της χαρίζει κορυφαία χρώματα. Άλλη μια σημαντική διαφορά είναι η απουσία μεγαλύτερου ρυθμού ανανέωσης από τα 60Hz, όπως άλλωστε ισχύει και με τον προκάτοχό της. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, με βελτιωμένη λειτουργία και σχετικά γρήγορη διαδικασία αναγνώρισης για ασφαλή πρόσβαση.

Εσωτερικά συναντάμε το Kirin 990 chipset, το οποίο μάλιστα υποστηρίζει φέτος και 5G, κάνοντας το P40 μια από τις φθηνότερες συσκευές για σύνδεση με τη 5η γενιά δικτύων, αν και αυτά καθυστερούν ακόμη αρκετά να τα δούμε στη χώρα μας. Ως μέλος της σειράς P40, και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει ένα αρκετά ικανό σύστημα καμερών, το οποίο αποτελείται από 3 κάμερες. Η κύρια κάμερα είναι η ίδια που συναντάμε και στο Pro μοντέλο, με ανάλυση 50MP και διάφραγμα f/1.9, με τη σημαντική όμως διαφορά ότι δεν υποστηρίζει οπτική σταθεροποίηση. Αυτή τη συναντάμε στον τηλεφακό των 8MP, ο οποίος έχει διάφραγμα f/2.4 αλλά και δυνατότητα οπτικού zoom 3x, με το ψηφιακό να φτάνει το 30x. Τέλος ο υπερευρυγώνιος φακός των 16MP είναι έτοιμος για λήψεις με περισσότερο περιεχόμενο.

huawei_p40_1.jpg.75b621d2778139df35cfea7c964a3039.jpg

 

huawei_p40_3.jpg.6ba93ecd5ba3cdd611a4207898f04996.jpg

Σε επίπεδο λογισμικού, το Huawei P40 τρέχει Android 10, με το γραφικό περιβάλλον EMUI 10 της κινεζικής εταιρείας. Αναμενόμενα, το μεγάλο μειονέκτημα της συσκευής είναι η απουσία των Google Play Services και κατ' επέκταση του Play Store της Google, με τη Huawei να προωθεί τα δικά της mobile services. Η συνθήκη αυτή δημιουργεί διάφορα θέματα όπως διαπιστώσαμε αφού η αδυναμία εύρεσης σημαντικών και γνωστών εφαρμογών είναι μια κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε αρκετές φορές. Η Huawei πάντως αναμένεται να φέρει μέσα στη χρονιά πολλές από αυτές τις εφαρμογές στην δική της πρόταση, το App Gallery, με ειδικό πρόγραμμα που ήδη «τρέχει».

 

Η αυτονομία είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της συσκευής εξαιτίας της μπαταρίας των 3800mAh, και με τη γρήγορη φόρτιση να γίνεται μέσω του φορτιστή των 22.5W που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Το P40 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου με κόστος €849, ενώ για όσους προχωρήσουν σε προπαραγγελία μέχρι της 8 Απριλίου, η Huawei δίνει δώρο το P30 Lite.

  • Like 1