Η κινεζική εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει τη σειρά P50 το πρώτο μισό του 2021.

Αν και οι κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα επιχειρηματικά πλάνα της Huawei, αυτές δεν εμποδίζουν την εταιρία να συνεχίσει να παράγει κορυφαία τηλέφωνα. Η Huawei αποκάλυψε τη σειρά Mate 40 τον περασμένο μήνα και τώρα φαίνεται ότι η σειρά Huawei P50 ήδη προγραμματίζεται για το νέο έτος χωρίς κάποια αλλαγή στα σχέδια της κινεζικής εταιρείας.

Η κορεάτικη ιστοσελίδα The Elec αναφέρει ότι η σειρά Huawei P50 σχεδιάζεται για να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021, αναφέροντας ότι οι πληροφορίες έρχονται από άτομα με άμεση γνώση της κατάστασης. Η ιστοσελίδα προσθέτει ότι η LG και η Samsung ετοιμάζονται να προμηθεύσουν με OLED panels τη νέα ναυαρχίδα της Huawei.

Μια νέα ναυαρχίδα Huawei στο πρώτο μισό του 2021 δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη, δεδομένου ότι το πρόγραμμα κυκλοφορίας των συσκευών της εταιρίας παραμένει το ίδιο εδώ και αρκετά χρόνια. Εκεί που τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα, είναι ότι στην ίδια δημοσίευση αναφέρεται πως το νέο τηλέφωνο θα έρχεται εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Kirin 9000. Η συγκεκριμένη πληροφορία αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα διαψεύσει προηγούμενες αναφορές που έκαναν λόγο για τερματισμό της παρουσίας των επξεργαστών Kirin σε ναυαρχίδες της Huawei, με την έλευση του Mate 40.

Μια τέτοια εξέλιξη πάντως δείχνει ότι η Huawei έχει ακόμη αρκετό απόθεμα από Kirin 9000 chipsets, έτοιμα να ενσωματωθούν στη νέα σειρά. Επομένως, ίσως να μην χρειαστεί να βασιστεί σε λιγότερο ικανά chipset ή επεξεργαστές από άλλους κατασκευαστές, τουλάχιστον για την ώρα. Πάντως, ακόμη κι αν το Huawei P50 διαθέτει τον Kirin 9000, οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ισχύουν απαγορεύοντας στην κινεζική εταιρία να κάνει χρήση υπηρεσιών Google. Αυτό προφανώς θα έχει σαν αποτέλεσμα η Huawei να στηρίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό στις εγχώριες πωλήσεις εντός Κίνας, ετοιμάζοντας την κυκλοφορία της δικής της πλατφόρμας, του HarmonyOS μέσα στο 2021.

  • Like 1