Όπως αναμέναμε -και είχαμε πληροφορηθεί ανεπίσημα- η Κινέζικη εταιρεία Huawei ακύρωσε την προγραμματισμένη της εκδήλωση στο Παρίσι για την παρουσίαση της νέας της σειράς smartphones, P40.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τις νέες της συσκευές σε μία online παρουσίαση στις 26 Μαρτίου, καταργώντας το «ζωντανό στοιχείο» από την εκδήλωση καθώς η επιδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, και οι αρχές, οι εταιρείες και οι άνθρωποι λαμβάνουν μέτρα για να μετριάσουν τις επιπτώσεις του.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Rafal Kwiatkowski εξήγησε ότι η εταιρεία ήθελε να διασφαλίσει την «ασφάλεια και την άνεση όλων».

qwede.jpg.e079b8b72b3921dd0bcaae37685f42ee.jpg

Η νέα σειρά αναμένεται να προσφέρει «μία νέα γενιά δυνατοτήτων zoom» και πρόσφατα έγιναν γνωστές διάφορες πληροφορίες για την διάταξη των καμερών που διαθέτει στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα διαθέτει μία κύρια κάμερα με αισθητήρα 52MP που ανάλογα το σενάριο χρήσης θα πραγματοποιεί μονό ή διπλό 4-in-1 binning (ουσιαστικά θα πραγματοποιεί δύο φορές την διαδικασία) για να προσφέρει φωτογραφίες 13MP ή 3,25MP (π.χ στην περίπτωση χρήσης του Night Mode). Μαζί με τη συγκεκριμένη κάμερα θα υπάρχει μία υπερευρυγώνια ανάλυσης 40MP (από τους υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρες που έχουμε δει να χρησιμοποιούνται με τέτοιο σύστημα φακού) αλλά και δύο που θα προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες μεγέθυνσης, όπως μία τύπου «periscope» που θα προσφέρει 10x optical zoom και μία telephoto με 3x optical zoom. Οι κάμερες θα συνοδεύονται από αισθητήρα ToF (Time-of-Flight) και από σύστημα Laser AutoFocus και βεβαίως διπλό φλας.

Engadget