Με τρία ρολόγια που φημολογείται ότι θα έχουν το λογότυπο Pixel και πολλές αλλαγές να έρχονται στο Wear OS (πρώην Android Wear) το 2018 μοιάζει πως θα είναι ένα ενδιαφέρον έτος για την αγορά των smartwatches.

Η Samsung φημολογείται ότι εργάζεται σε δύο μεγέθη του Gear S4 -που κατά πάσα πιθανότατα θα ονομάσει Galaxy Watch - ενώ και η Apple λέγεται πως θα κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στις λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας στο Apple Watch Series 4.

Όμως και η Kινέζικη εταιρεία Huawei πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα τον διάδοχο του smartwatch της, ωστόσο επειδή δεν έχει ακόμα έτοιμο το “3”, θα ανακοινώσει το ανανεωμένο σε σημεία Huawei Watch 2 (2018). Σύμφωνα με τον γνωστό leakster @evleaks (Evan Blass), το νέο smartwatch της Huawei έχει ελάχιστες διαφορές εμφανισιακά σε σύγκριση με το Huawei Watch 2, και έχει τον ίδιο sport χαρακτήρα ενώ και τα υλικά κατασκευής φαίνεται να είναι παρόμοια. Eπίσης θα βασίζεται στο ίδιο SoC της Qualcomm, το Snapdragon Wear 2100 και θα διαθέτει 768MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου. Eπίσης αναμένεται να διαθέτει την ίδια OLED οθόνη των 1,2 ιντσών ανάλυσης 390 x 390 pixels.

Tο νέο ωστόσο Huawei Watch 2 (2018) θα διαθέτει δύο νέους αισθητήρες, έναν που κατά πάσα πιθανότητα θα ανιχνεύει την υγρασία στο περιβάλλον και έναν γεωμαγνητικό αισθητήρα που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το tracking και επομένως και την εμπειρία χρήσης. H μεγαλύτερη διαφορά ωστόσο μεταξύ του νέου μοντέλου από το προηγούμενο είναι η υποστήριξη eSIM στο Huawei Watch 2 (2018).

huawei-watch-2-2018.jpg.44c4e2cf43cb708e69e4e3699daa780a.jpg

PhoneArena