Πάνω στον αντικαταστάτη του γνωστού Kirin 659 φαίνεται πως εργάζεται η HiSilicon (σχεδιάστρια ημιαγωγών, και θυγατρική της Huawei).

Όπως είναι γνωστό, το Kirin 659 βρίσκεται σε πολλές mid-range συσκευές της εταιρείας αλλά το δύο ετών system-on-chip έχει αρχίσει τελευταία να δείχνει περισσότερο την ηλικία του, κάτι που έχει μεγεθυνθεί με την άφιξη του Snapdragon 710 της Qualcomm στην ίδια κατηγορία. Φυσιολογικό είναι λοιπόν που η γνωστή Κινέζικη εταιρεία θέλει να το αντικαταστήσει με ένα ισχυρότερο, αποδοτικότερο και με περισσότερο σύγχρονα χαρακτηριστικά system-on-chip για να ανταποκριθεί στην πρόκληση της Αμερικάνικης εταιρείας. 

Το νέο SoC της Huawei θα διαθέτει πυρήνες Cortex-A73 και θα κατασκευάζεται στα 12nm, παρόλο που το "αντίστοιχο" chipset της Qualcomm βασίζεται σε πυρήνες Cortex-A75 και κατασκευάζεται στα 10nm.

Το πρώτο κινητό που θα βασίζεται στο Kirin 970 φημολογείται ότι θα είναι το Huawei Nova 2, το οποίο έχει την κωδική ονομασία “Paris” και θα διαθέτει μακρόστενη οθόνη 19.5:9 και διπλή κάμερα. Εκτός από το “Paris” η Κινέζικη εταιρεία ετοιμάζει ακόμη δύο κινητά στην συγκεκριμένη κατηγορία, κάτι φυσιολογικό αφού από τις 150+ εκατομμύρια φετινές αποστολές της Huawei μέχρι σήμερα -η εταιρεία φιλοδοξεί να πουλήσει σχεδόν 200 εκ. φέτος- οι μισές αφορούν σε mid-rangers.

GSMArena

 

  • Like 1