Τι κι αν οι ΗΠΑ την πολεμούν με ό,τι μέσα διαθέτουν; Η Huawei έγινε ο κατασκευαστής που διέθεσε τις περισσότερες συσκευές παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Το 2020 εξελίσσεται εξαιρετικά για τη Huawei, καθώς η κινεζική εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις διεθνείς συγκυρίες έγινε ο Νο 1 κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως βάσει του αριθμού των συσκευών που έχει διαθέσει στην αγορά. Έκθεση της Canalys έπειτα και την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου του έτους, θέλει τη Huawei να γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που καταλαμβάνει την πρώτη θέση του σχετικού πίνακα μετά από εννέα χρόνια (!) συνεχόμενης κυριαρχίας των Apple και Samsung.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων και έρευνας αγοράς από τη Σιγκαπούρη, η Huawei διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 55,8 εκατ. συσκευές στο πρώτο μισό του χρόνου, επίδοση 5% μειωμένη σε σχέση με πέρυσι μεν, αλλά καλύτερη εκείνη της Samsung που περιορίστηκε στα 53,7 εκατ. τεμάχια καταγράφοντας πτώση 30% συγκριτικά με την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν. Η επιτυχία της Huawei βέβαια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις της εντός Κίνας -οι συσκευές που διοχέτευσε στην εκεί αγορά αποτελούν το 70% του συνόλου.

Με αφορμή την έκθεση της Canalys, ο αναλυτής της εταιρείας, Mo Jia δήλωσε:

Η πρώτη θέση είναι πολύ σημαντική για τη Huawei. Η εταιρεία επιθυμεί διακαώς να δείξει τη δύναμή της στο εγχώριο καταναλωτικό κοινό, τους προμηθευτές και τους developer. Θέλει να τους πείσει να επενδύσουν σε αυτή και ως εκ τούτου θα φροντίσει ώστε το μήνυμα της επιτυχίας της να πάει παντού τους επόμενους μήνες. Θα είναι δύσκολο για τη Huawei πάντως να διατηρήσει τα σκήπτρα της σε βάθος χρόνου. Τα βασικά κανάλια συνεργατών της σε σημαντικές αγορές όπως η ευρωπαϊκή, είναι ολοένα και πιο επιφυλακτικά απέναντί της, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μικρότερες εισαγωγές συσκευών. Οι επιδόσεις της Huawei στην Κίνα δε θα είναι αρκετές για να τη διατηρήσουν στην κορυφή όταν η παγκόσμια οικονομία αρχίσει να συνέρχεται.

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Sad 1