Καθώς οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν πατέντες της Huawei για σύνδεση σε 5G δίκτυα

Παρά της δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η Huawei παραμένει κάτοχος των περισσότερων 5G πατεντών και αναζητεί "λογικές" αποδοχές από άλλες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες έχουν πρόσβαση στις τεχνολογίες της, με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα πηγή σταθερών εσόδων.

Σύμφωνα με τον Song Liuping, Διευθυντή Νομικών υπηρεσιών της εταιρείας, η Huawei θέλει να διαπραγματευτεί τις χρεώσεις της και να κλείσει συμφωνίες πολλαπλών αδειών με τις Apple και Samsung, υποσχόμενος πως θα χρεώνουν πολύ μικρότερα ποσά από άλλους ανταγωνιστές όπως Qualcomm, Ericsson και Nokia. Όπως είπε, είναι λογικό μια εταιρεία να θέλει να εκμεταλλευτεί τις πατέντες της.

Τα έσοδα ανά συσκευή θα περιορίζονται στα $2,50, ποσό που είναι αισθητά μικρότερο από τα $7,50 που ζητά η Qualcomm, η οποία στο παρελθόν προχώρησε σε δικαστική διαμάχη με την Apple λόγω "άδικης τιμολόγησης".

Για την ώρα, η Apple βασίζεται στην Qualcomm και θα συνεχίσει να βασίζεται σε λύσεις άλλων εταιριών, μέχρι και το 2022. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς φημολογείται πως ήδη ετοιμάζει τις δικές της τεχνολογίες δικτύων για τα επόμενα iPhone μοντέλα το 2023, όπου και θα λανσάρει το δικό της δίκτυο όπως και ένα 5G modem.

Το πως θα κυλήσει η συμφωνία μεταξύ Apple και Huawei είναι κάτι που πολλοί προσπαθούν να προβλέψουν. Αυτό που μπορεί να ωφελήσει την Apple όμως, είναι ο μεγάλος αριθμός πατεντών της Huawei, που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει το δικό της 5G δίκτυο, με απώτερο σκοπό η Apple να είναι ανεξάρτητη και με τη Huawei να προσθέτει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο στον κατάλογό της.