Με τη Xiaomi να είναι η επόμενη υποψήφια εταιρεία έτοιμη για συνεργασία με τη Leica

Όπως είναι γνωστό με κάθε ναυαρχίδα εταιρείας, η συσκευή έρχεται πάντα με τη καλύτερη δυνατή κάμερα που την κάνει να ξεχωρίζει. Τελευταία όμως βλέπαμε το trend συνεργασιών μεταξύ εταιρειών για να προσφέρουν κάτι το παραπάνω. Η Huawei ήταν αυτή που ξεκίνησε το trend, χρησιμοποιώντας το όνομα της Leica στο P9 μοντέλο της ως σημάδι της ποιότητάς του. Το σκεπτικό της Κινέζικης εταιρείας ήταν πως δεν αρκεί απλά να έχεις καλή κάμερα, αλλά πως πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο όνομα πίσω του, για να δώσει έμφαση στις ικανότητές του.

Φυσικά η συνεργασία τους δεν τέλειωσε σε μια συσκευή που απλά έβαλαν ένα όνομα στα κινητά τους. Κατάφεραν να προσφέρουν κάποιες από τις καλύτερες υλοποιήσεις στην αγορά και για αρκετά χρόνια, οι συσκευές της Huawei ήταν στην κορυφή του DxOMark. Όμως όλα φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος τους.

huawei-leica-logo.jpg

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές λοιπόν, το συμβόλαιο μεταξύ Huawei και Leica φέρεται να έληξε και κανείς δεν έκανε την προσπάθεια να το ανανεώσει, για άγνωστους λόγους. Απ' ότι φαίνεται, το Huawei P50 θα είναι η τελευταία συσκευή μεταξύ των δύο εταιρειών για την ώρα. Και με την Huawei να προσπαθεί να επιβιώσει στην αγορά, η Leica είναι πλέον ελεύθερη για νέες συνεργασίες, με τις Xiaomi, Sharp και Gionee να είναι κάποιες από τις υποψήφιες εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να συνεργαστούν και μεταξύ τους.

Ακόμη δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες, αλλά αν ισχύουν τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να δούμε Xiaomi και Leica να συνεργάζονται για το Mi Mix 4 ή την επόμενη ναυαρχίδα της Xiaomi που θα διατεθεί το επόμενο έτος.

Η Huawei από την άλλη έχει προγραμματίσει ένα δικό της event για τα νέα προϊόντα της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 19 Μαΐου στην Κίνα. Στην παρουσίαση αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα smartwatch, headphones και τηλεοράσεις.

Η ατάκα της παρουσίασης είναι "All Scenario Smart Life", με άτομα του χώρου να αναμένουν την παρουσίαση του Huawei Children Watch 4X smartwatch, Huawei Body Fat Scale 3 Pro smart scale,  ενημέρωση για τη σειρά SE smart TV, FreeBuds 4 in-ear headphones και πολλά ακόμη που ετοιμάζονται για κυκλοφορία.

Τέλος, η εταιρεία ετοιμάζεται για τη διάθεση των νέων Mate προϊόντων σύμφωνα με teaser, το οποίο αναμένεται να είναι ένα νέο MateBook laptop 16 ιντσών, όπως και τον διάδοχο των MatePad tablets, τα οποία ίσως παρουσιαστούν επίσης στο event.