Το nova 9 είναι η νέα πρόταση της Huawei στο χώρο της μεσαίας κατηγορίας.

Η συσκευή ξεχωρίζει αρχικά για το σχεδιασμό της, με τη Huawei να έχει δώσει έμφαση στο άνετο κράτημα της συσκευής, αν και διαθέτει μεγάλη οθόνη. Έτσι το βάρος περιορίζεται στα 177 γραμμάρια ενώ το πάχος μας θυμίζει παλιές εποχές αφού δεν ξεπερνά τα 7,77 χιλιοστά. Κατά τα άλλα, η ίδια η AMOLED οθόνη των 6,57 ιντσών (FHD+) διακρίνεται για τα ελάχιστα περιθώριά της αλλά και τις κυρτές πλευρές στην αριστερή και δεξιά πλευρά. Υποστηρίζει ακόμα δυναμικό ρυθμό ανανέωσης 120Hz καθώς και HDR για απόλυτη πιστότητα χρωμάτων.

Αναμενόμενα, η παρουσία της Huawei στη «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ είναι ο λόγος για την απουσία των Google υπηρεσιών αλλά και της απουσίας υποστήριξης σύνδεσης με 5G δίκτυα. Στην πρώτη περίπτωση η Huawei ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης ότι τα HMS και το App Gallery συνεχίζουν την ανάπτυξή τους, διαθέτοντας την πλειοψηφία των κορυφαίων εφαρμογών του Play Store, δίνοντας έμφαση σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχων προτάσεων. Μέχρι στιγμής το App Gallery διαθέτει περισσότερους από 42 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως ενώ συνολικά, 4.5 εκατομμύρια developers έχουν εγγραφεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Huawei για ανάπτυξη εφαρμογών ή μετατροπής μιας android εφαρμογής.

IMG_5352.jpg.979520ee49acc612da20c1b12cc30369.jpg

Πάντως το Nova 9 στηρίζεται στο EMUI 12, με το γραφικό περιβάλλον να θυμίζει όλες τις προηγούμενες προτάσεις της εταιρείας, αλλά και με την παρουσία νέων χαρακτηριστικών όπως τα "Smart Folders" αλλά και την καλύτερη διασύνδεση με άλλες συσκευές που βρίσκονται στο οικοσύστημα της Huawei όπως laptops και ακουστικά.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε το Snapdragon 778G 4G SoC της Qualcomm, κατασκευής 6nm με 8GB μνήμη και δύο διαθέσιμες επιλογές αποθηκευτικού χώρου των 128 και 256GB. Το κεντρικό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος ξεχωρίζει αρχικά για το σχεδιασμό του, ο οποίος φέρνει μνήμες από το P50 Pro. Ο κύριος RYYB αισθητήρας έχει ανάλυση 50MP και f/1.9, με τη Huawei να υποστηρίζει ότι οι επιδόσεις του σε νυχτερινές λήψεις είναι από τις καλύτερες γενικότερα στην κατηγορία, εξαιτίας και του μεγέθους του 1/1,56. Συνοδεύεται από έναν δεύτερο υπερευρυγώνιο αισθητήρα 8MP με f/2.2, ο οποίος δεν παρουσιάζει το πρόβλημα με την αλλοίωση στις δύο πλευρές μιας λήψης. Τέλος, υπάρχουν αισθητήρας βάθους καθώς και αισθητήρας για μακροφωτογράφιση, με ανάλυση 2MP και οι δύο.

huawei_nova9_5.jpg.8b82ad92b502674223bec184bf03caaa.jpg

Στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε και τη selfie κάμερα των 32MP, με υποστήριξη AIS και δυνατότητα εντυπωσιακών πορτραίτων με τη χρήση AI. Στα «κόλπα» της κάμερας συμπεριλαμβάνεται η εγγραφή Dual View αλλά και η εγγραφή βίντεο με τον χρήστη να μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ εμπρόσθιας και κύριας κάμερας, χωρίς να διακόπτεται η εγγραφή.

Η αυτονομία της συσκευής αναμένεται να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες, με τη μπαταρία να έχει χωρητικότητα 4300mAh, υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση 66W. Ο φορτιστής βρίσκεται μέσα στη συσκευασία ενώ μια πλήρη φόρτιση ολοκληρώνεται σε 38 λεπτά.

Το Huawei Nova 9 κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου και στη χώρα μας με τιμή 549€, με την περίοδο των προπαραγγελιών να ξεκινά από σήμερα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, με δώρο τα Freebuds 4.