Αν θέλετε την εμπειρία του “vanilla Android” στο κινητό της Huawei ή της Honor που έχετε στην κατοχή σας, τότε μπορείτε να κοιτάξετε τις λύσεις της ομάδας OpenKirin.

Η συγκεκριμένη ομάδα προσφέρει τρεις νέες Android ROMs για τη συσκευή σας, τις LineageOS, Resurrection Remix OS και Carbon OS. Επί του παρόντος το AOSP project της ομάδας OpenKirin περιορίζεται σε 17 συσκευές, που όλες τους είναι απαραίτητο να τρέχουν το τελευταίας γενιάς EMUI 8.0 πάνω από το Android.

Από την ώρα επίσης που όλες οι συσκευές τρέχουν Android 8.0 Oreo, υποστηρίζεται το Project Treble και επομένως, όχι μόνο είναι απλούστερη η υπόθεση των αναβαθμίσεων για τις εταιρείες και τους OEMs, αλλά και για όσους αναπτύσσουν “custom” ROMs.

openkirin1.jpg.6d6fa96c843f8ddbeea0d0b8175bc837.jpg

Για να ξεκινήσετε θα πρέπει να κατεβάσετε κάποια από τις διαθέσιμες ROMs της ομάδας OpenKirin και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τo «flashing». Έχετε επίσης στο νου σας, ότι η Huawei στις 22 Ιουλίου τερματίζει την υπηρεσία παροχής κωδικών ξεκλειδώματος του bootloader για τις συσκευές της, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε καλό θα ήταν να βιαστείτε, γιατί ενδεχομένως θα απαιτηθεί χρόνος ωσότου διατεθεί το απαραίτητο λογισμικό ξεκλειδώματος από κάποιον τρίτο.

openkirin2.jpg.dca3c7fb5446e53a7003c1fe12e58340.jpg

GSMArena

  • Like 1