Με μπαταρία που διαρκεί 14 μέρες και προσφέροντας ολοήμερη παρακολούθηση οξυγόνου

Πριν μερικούς μήνες, είδαμε τον επίσημο διαχωρισμό μεταξύ Honor και της μητρικής εταιρείας της Huawei, παρόλο που τα κοινά στοιχεία στις συσκευές τους έχουν παραμείνει. Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τα τελευταία fitness tracker, με το Huawei Band 6 να είναι στην ουσία ένα rebranded Honor Band 6.

Το Huawei Band 6 έρχεται εξοπλισμένο με την ίδια AMOLED οθόνη 1,47 ιντσών, κάτι που το καθιστά μεγαλύτερο από τα παραδοσιακά fitness trackers που είδαμε ανά τα χρόνια. Παρά το μέγεθός του όμως, το βάρος ανέρχεται σε μόλις 18 γραμμάρια. Αξιοσημείωτες είναι και οι ομοιότητες με το Huawei Watch Fit, με κύρια διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών να είναι η ελαφρώς μικρότερη διάρκεια μπαταρίας.

Το μεγαλύτερο μέγεθος της συσκευής επιτρέπει επίσης και μεγαλύτερη μπαταρία, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως με μία φόρτιση, προσφέρει 14 μέρες ζωής με τυπική χρήση και 10 μέρες με έντονη χρήση. Επίσης έρχεται με οπτικό αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, όπως και ολοήμερη παρακολούθηση οξυγόνου, κάτι που γίνεται όλο και πιο δεδομένο στο συγκεκριμένο είδος συσκευών. Φυσικά θα ειδοποιεί τον κάτοχο αν εντοπιστούν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Huawei-Band-6-fitness-tracker-3.jpg

Όπως είναι αναμενόμενο, παρακολουθεί τον κάτοχο και κατά τον ύπνο, δημιουργώντας μια συνολική εικόνα παλμού, στάδια ύπνου και ρυθμό αναπνοής. Για τον γυναικείο κοινό, υπάρχει λειτουργία παρακολούθησης εμμηνορρυσιακού κύκλου και άλλες σχετικές λειτουργίες μηνιαίου προγραμματισμού. Συνολικά το Band 6 έρχεται με 96 προγράμματα, 6 από τα οποία κάνουν αυτόματη παρακολούθηση και 11 επαγγελματικές λειτουργίες.

Από λειτουργίες smartphone υπάρχουν οι τυπικές, όπως παρακολούθηση ειδοποιήσεων, έλεγχος μουσικής σε smartphone και απομακρυσμένη λήψη φωτογραφιών. Από χρώματα θα παρέχεται επιλογή μεταξύ Graphite Black, Amber Sunrise, Sakura Pink και Forest Green, με την τιμή να φημολογείται πως θα ανέρχεται στα $35. Ημερομηνία διάθεσης δε γνωστοποιήθηκε ακόμη.

  • Like 2