Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΙΒΜ δεν θα επιτρέπει εφεξής στους υπαλλήλους της τη χρήση φορητών συσκευών αποθήκευσης, όπως USB και καρτών SD. Σύμφωνα με το The Register, η εταιρεία ενημέρωσε εγγράφως τους υπαλλήλους για την απαγόρευση, επισημαίνοντας ότι αυτή η νέα πολιτική έχει στόχο την αποφυγή «διαρροών» και παραβιάσεων.

«Η πιθανή ζημία στα έσοδα και τη φήμη της εταιρείας, εξαιτίας της κακής χρήσης φορητών συσκευών αποθήκευσης, πρέπει να ελαχιστοποιηθεί», σημειώνει σύμφωνα με πληροφορίες στο memo η υπεύθυνη για θέματα ασφάλειας, Shamla Naidoo.

Ποιον τομέα ενασχόλησής της θέλει η ΙΒΜ να διαφυλάξει, με την υιοθέτηση αυτού του μάλλον αμφιλεγόμενου μέτρου ασφαλείας; Την κβαντική πληροφορική (quantum computing).

Προσφάτως, παρουσίασε έναν υπολογιστή μικρότερο από έναν κόκκο αλατιού. Το Σεπτέμβριο του 2017, επίσης, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με το ποσόν των 250 εκατομμυρίων δολ. της δημιουργίας ενός ερευνητικού κέντρου του MIT (με το όνομα MIT-IBM Watson AI Lab) το οποίο θα έχει στόχο την παραγωγή hardware για την υποστήριξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει προσκόμματα στα στελέχη του ΙΤ, που πρέπει να εγκαθιστούν patches στους πελάτες τους της εταιρείας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Μashable

  • Like 3