H Intel παρουσίασε την Τετάρτη πέντε επεξεργαστές της νέας σειράς Atom, η οποία προορίζεται κυρίως για συσκευές χειρός που συνδέονται στο Διαδίκτυο.

 

Οι νέοι Atom, που τρέχουν σε συχνότητες έως 1,86 Gigahertz, έχουν μέγεθος μόλις 25 τετραγωνικά χιλιοστά, περίπου δέκα φορές μικρότερο από ό,τι τα τσιπ για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. H κατανάλωσή τους είναι επίσης υποδεκαπλάσια, από 0,65 έως 2,4 Watt, ώστε να μην επιβαρύνουν τις μπαταρίες των φορητών συσκευών.

 

Μαζί με τους νέους επεξεργαστές παρουσιάστηκε η πλατφόρμα Atom Centrino, η οποία συνδυάζει τον επεξεργαστή με ένα τσιπ με ενσωματωμένες δυνατότητες γραφικών, το Intel System Controller Hub.

 

Οι Aton θα αξιοποιηθούν από τον Μάιο σε συσκευές χειρός των Toshiba, Gigabyte, LG, Lenovo και BenQ, μεταξύ άλλων. Αν και ορισμένες από αυτές τις Φορητές Συσκευές Διαδικτύου (MID, Mobile Interner Devices) θα τρέχουν Windows, άλλες θα βασίζονται στο Linux.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, η Intel ελπίζει ότι η χρήση των νέων φορητών τσιπ θα επεκταθεί και σε άλλα είδη εξοπλισμού, όπως φορητές ταμειακές μηχανές, βιομηχανικά ρομπότ, συστήματα αυτοκινήτου και ιατρικά όργανα.

 

Οι νέοι επεξεργαστές παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ανάπτυξης (Intel Developer Forum) που πραγματοποιεί η εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Source.png Πηγή: news.in.gr