Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιδικαστεί ποτέ σε εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαική Ένωση κατά της Intel σχετικά με μονοπωλιακές ενέργειες της στην αγορά των επεξεργαστών.

Συγκεκριμένα η Intel καλείται να πληρώσει το ποσό των 1.06 δισεκατομμυρίου ευρώ, υπερδιπλάσιο των 497 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιδικαστεί στη Microsoft για αντίστοιχες μονοπωλιακές τακτικές. Η Ευρωπαική ένωση αποφάνθηκε ότι η Intel παρανόμως προσέφερε επιστροφές χρημάτων σε λιανοπωλητές με τη προυπόθεση ότι αυτοί θα πουλάνε με τη σειρά τους συστήματα μόνο με επεξεργαστές Intel.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ευρωπαικής Ένωσης, Neelie Kroes, "η Intel ζημίωσε εκατομμύρια Ευρωπαίους καταναλωτές αποσκοπώντας στην απομάκρυνση των ανταγωνιστών της από την αγορά των επεξεργαστών για αρκετά χρόνια". Η Intel πρέπει άμεσα να διακόψει αυτές τις τακτικές ενώ πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε ένα διάστημα 3 μηνών.

Η εταιρεία με τη σειρά της μόλις εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "η Επιτροπή κάνει λάθος και αγνοεί τον υψηλό ανταγωνισμό στην αγορά των μικροεπεξεργαστών" ενώ συμπληρώνει ότι "δεν έχει ζημιώσει κανένα καταναλωτή και ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης".

Link.png Site: engadget.com