Μετά από περίπου ένα μήνα αφότου ερευνητές αποκάλυψαν δημοσίως την ύπαρξη δύο σοβαρών ευπαθειών που επηρεάζουν τους μοντέρνους επεξεργαστές, η Intel συνεχίζει αδιάκοπα να βρει ένα τρόπο να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μέσω αναβαθμίσεων στο λογισμικό (ακόμα και μαζί με τη Microsoft).

Σε ανάρτηση του στο blog της εταιρείας, o Executive Vice President και General Manager του Data Center Group στην Intel Corporation, Navin Shenoy εξήγησε τη τωρινή κατάσταση και δήλωσε ότι η εταιρεία του διέθεσε αναβαθμίσεις μικροκώδικα για τους Skylake-based επεξεργαστές σε συνεργάτες της.

Αν έχετε κάποιον επεξεργαστή του είδους στον υπολογιστή σας, τότε σύντομα θα δείτε να φτάνει και το patch, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ακολουθήσουν patches και για άλλες πλατφόρμες της εταιρείας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι πλατφόρμες των Broadwell και Haswell καθώς και άλλες πλατφόρμες, για τις οποίες είχε πρόσφατα διατεθεί μία αναβάθμιση που υποτίθεται πως αντιμετώπιζε το πρόβλημα αλλά η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει επειδή προκαλούσε τυχαίες επανεκκινήσεις σε υπολογιστές σύμφωνα με αναφορές. Αν και δεν είναι κακό να έχετε το νου σας, εντούτοις δεν είναι ξεκάθαρο πότε η Intel θα διαθέσει αναβαθμίσεις μικροκώδικα και για τους υπόλοιπους επεξεργαστές της.

intel-spectremicrocode.jpg.5bcd2d672b70e86de1c9ff78fa1e47b5.jpg

Engadget