Με την εξαγορά της εταιρείας Movidius, που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη και στην υπολογιστική όραση, η Intel κάνει περισσότερο ξεκάθαρο από ποτέ άλλοτε ότι το hardware υπολογιστικής όρασης θα παίξει σημαντικό ρόλο στρατηγική της εταιρείας “beyond-the-PC”.

Η εταιρεία Movidius ειδικεύεται στην υπολογιστική όραση, αυτό το ιδιαίτερα σπουδαίο επιστημονικό πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και η Intel θα χρησιμοποιήσει το know-how της εταιρείας για να δημιουργήσει υψηλής ταχύτητας, και χαμηλής κατανάλωσης chips που μαζί με τις κάμερες RealSense θα εξοπλίσουν συσκευές που χρειάζεται να βλέπουν και να καταλαβαίνουν τον κόσμο γύρω τους.

 

Η Movidius έχει ήδη τροφοδοτήσει με την τεχνολογία της gadgets όπως drones και θερμικές κάμερες, και ορισμένα από αυτά ταιριάζουν τέλεια με την τεχνολογία depth-sensing της Intel ενώ ήδη συνεργάζεται με πολύ μεγάλες εταιρείες όπως η Google και Lenovo (παρέχει το chip Myriad 2 MA2450 που χαρακτηρίζεται ως “vision processing unit”. Αυτή δεν είναι η πρώτη εξαγορά της Intel από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, και δεν θα είναι από ότι φαίνεται η τελευταία αν λάβουμε υπόψη την αποφασιστικότητα της εταιρείες να εξερευνήσει νέους τρόπους δημιουργίας εσόδων.

 

 

Link.png Site: Engadget