Οι εξελίξεις στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, και η Intel φαίνεται πως είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που θέλει να εισέλθει στην αγορά, αν και μάλλον με… έμμεσο τρόπο.

Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, η Intel εργάζεται πάνω στο δικό της AR headset (AR, Augmented Reality), το οποίο θα εξοπλίζεται με κάμερα RealSense 3D, για να το βοηθήσει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό (η τεχνολογία του είδους χρησιμοποιείται ήδη από διάφορες εταιρείες για την ανίχνευση αντικειμένων σε κινητά και υπολογιστές, για την βελτίωση της όρασης των drones κ.ά).

 

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το εγχείρημα επαυξημένης πραγματικότητας, θα βοηθήσει την Intel να επεκταθεί σε μία αγορά πέρα από τα όρια του personal computing, και να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις προσπάθειες της εταιρείας στην αγορά των wearables.

 

“Θα πρέπει να δημιουργήσουμε από μόνοι μας ολόκληρη την εμπειρία προτού επιχειρήσουμε να πείσουμε το οικοσύστημα” δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος για την τεχνολογία RealSense της Intel, Achin Bhowmik στην Wall Street Journal. Στην συνέχεια εξήγησε ότι η Intel συνηθίζει να δημιουργεί συσκευές για να επιδεικνύει νέες τεχνολογίες για να κάνει άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν την τεχνολογία της, και το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Έτσι, η Intel σκοπεύει να διαθέσει το νέο της headset σε άλλους κατασκευαστές συσκευών, και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει το προϊόν η ίδια. Η Microsoft πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το Hololens, η mixed reality (MR) head-mounted display της εταιρείας είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες από developers (διαθέτει επεξεργαστή 32-bit Intel στο εσωτερικό του) και λέγεται ότι η Intel πρόκειται να επωφεληθεί από την συνεργασία της με την Microsoft για την κατασκευή του δικού της headset.

 

Link.png Site: Engadget