Σύμφωνα με την Intel, οι νέοι, 11ης γενιάς επεξεργαστές Core (Tiger Lake-H) προσφέρουν αυξημένη ταχύτητα έως και 19% σε σχέση με την περασμένη γενιά Comet Lake.

Η σειρά H συναντάται κατά κύριο λόγο σε μεγαλύτερα gaming laptops ή σε desktop replacements και οποιαδήποτε αύξηση στην ταχύτητα/ απόδοση είναι καλοδεχούμενη.

h series 2.jpg

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι 11ης γενιάς επεξεργαστές Core (Tiger Lake-H) κατασκευάζονται με μέθοδο 10nm, η αύξηση στην απόδοση δεν θα λέγαμε ότι αποτελεί έκπληξη, καθώς οι H-series επεξεργαστές είχαν «κολλήσει» στα 14nm από την εποχή «Skylake», δηλαδή σχεδόν για 6 χρόνια (παρόλο που η Intel χρησιμοποιεί την κατασκευαστική μέθοδο 10nm για τους επεξεργαστές που τοποθετούνται σε ultraportable laptops).

h series 3.jpg

Το κορυφαίο chip της σειράς είναι το Core i9-11980HK, που είναι και το μοναδικό μοντέλο επεξεργαστή που έχει TDP στα 65W καθώς ενσωματώνει 8 πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας «Turbo» που αγγίζει τα 5GHz. Οι υπόλοιπο επεξεργαστές της νέας σειράς H έχουν TDP στα 35W.

h series 4.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ξεπερνάει κατά 17-26% σε απόδοση τον AMD Ryzen 5900HX ενώ είναι και κατά 18-24% ταχύτερος σε εφαρμογές παραγωγικότητας και δημιουργίας περιεχομένου από τον επεξεργαστή της AMD, ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ένας επεξεργαστής με TDP που περιορίζεται στα 45W.

Πολλοί κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, μεταξύ των οποίων οι Dell/ Alienware, HP, ASUS και MSI ανακοίνωσαν ήδη νέα προϊόντα με τους νέους 11ης γενιάς επεξεργαστές H-series της Intel.

  • Like 1
  • Thanks 1