Η Intel ανακοίνωσε την διάθεση στο ευρύ κοινό, της νέας πλατφόρμας που υποστηρίζει μέχρι και 8 πυρήνες επεξεργαστών καθώς και πολλαπλές κάρτες γραφικών.

 

Στο Game Developers Conference που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο, η Intel αποκάλυψε την Intel Dual Socket Extreme Desktop Platform, μέχρι τώρα γνωστή με το κωδικό όνομα "Skulltrail", η οποία υποστηρίζει δύο Intel QX9775 quad core επεξεργαστές και πολλαπλές κάρτες γραφικών από την Νvidia ή την ΑΤΙ. Όλα αυτά "κάθονταi" πάνω στην νέα μητρική κάρτα D5400XS!

 

Aν και το γεγονός ότι η κάρτα αυτή μπορεί να φιλοξενήσει τα τελευταία συστήματα καρτών γραφικών Nvidia SLI και ATI Crossfire multi-card, δείχνει ότι απευθύνεται αποκλειστικά στους πιο απαιτητικούς gamers, που θέλουν να τρέξουν τους πιο σύγχρονους τίτλους σε full ανάλυση με όλα τα χαρακτηριστικά τους ενεργοποιημένα χωρίς κανένα πρόβλημα, η Intel δηλώνει ότι οι 8 πυρήνες θα παρέχουν φυσικά και την απαραίτητη στήριξη και κυρίως άνεση, σε όποιον επιθυμεί να «τρέξει» προγράμματα επεξεργασίας video σε high definition, σε καλλιτέχνες και παραγωγούς ψηφιακού ήχου καθώς και σε δημιουργούς 3D περιεχομένου.

 

Αν και όλα αυτά ακούγονται υπέροχα για την απαιτητική μειοψηφία, οι περισσότεροι χρήστες θα αναρωτηθούν σχετικά με την την συγκεκριμένη κάρτα, και όσον αφορά στην τιμή της, η οποία αναμένεται στα $650 (?441), αλλά περισσότερο όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας...

 

Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να διαβάσετε σύντομη αλλά πίο αναλυτική περιγραφή των προδιαγραφών της (Intel Desktop Board D5400XS) απο την Intel, μπορείτε να κατεβάσετε το PDF αρχείο από το επίσημο site της Intel στην διεύθυνση http://download.intel.com/products/motherboard/d5400xs/product_brief.pdf

 

Source.png Πηγή: pcw.gr