Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους του τμήματος ανάπτυξης και κατασκευής modems για smartphones της Intel από την Apple.

Το αντίτιμο που θα καταβάλει η Apple για την συμφωνία με την Intel που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου Ιουλίου εκτιμάται σε περίπου $1 δισεκατομμύριο –αν και η Intel ισχυρίζεται ότι οι απώλειες, από την συνολική επένδυση της ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες.

Τώρα που η Apple απέκτησε τη τεχνολογία της Intel στην κατασκευή modems, η εταιρεία θα επιχειρήσει να καλύψει τις περισσότερες από τις μελλοντικές ανάγκες της για τις συσκευές της χρησιμοποιώντας το δικό της hardware, και επομένως θα μειώσει σημαντικά την εξάρτηση της από άλλες εταιρείες όπως η Qualcomm, με την οποία, πριν καταλήξουν στην συμφωνία που ώθησε την Intel εκτός αγοράς, βρισκόταν αντιμέτωπη στις δικαστικές αίθουσες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας συμπεριλαμβάνεται, να τονίσουμε, μόνο στο τμήμα ανάπτυξης και κατασκευής modems για smartphones, καθώς η Intel θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογία για δίκτυα 5G και modems για υπολογιστές, συσκευές IoT ή αυτοοδηγούμενα οχήματα.

Η Intel ισχυρίζεται ότι οι μονοπωλιακές τακτικές της Qualcomm είναι η αιτία για την πώληση του τμήματος ανάπτυξης και κατασκευής modem για smartphones στην Apple. Διάφορα στελέχη της εταιρείας κατέθεσαν πρόσφατα στο δικαστήριο στην υπόθεση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Qualcomm που αφορά τις μονοπωλιακές πρακτικές της. Το δικαστήριο αποφάσισε κατά της γνωστής εταιρείας, ωστόσο η Qualcomm άσκησε έφεση και η υπόθεση θα συνεχιστεί.

Engadget

  • Thanks 2